Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

“Wind of Change” is gaan waaien

donderdag 12 juni 2014

"Wind of Change" is een kunstproject van NL Greenlabel en ontworpen door Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra.

"Wind of Change" verbeeldt in vier stadia de levende tuin, als symbool voor meer biodiversiteit en balans in de buitenruimte. Samen met VHG wordt het voortouw genomen om de bewustwording binnen en buiten de groene branche te vergroten, dat er een andere wind moet gaan waaien om de sector een duurzame toekomst te geven. De komende maanden zal "Wind of Change" op diverse andere locaties in het land het verhaal van de verandering verbeelden.

Dit Pinksterweekend stond het in Zeddam, gemeente Montferland, tijdens de Pinkster Kunst Route, waarna het verkast naar de Kasteeltuinen van Hoekelum te Bennekom (gemeente Ede), waar tijdens Fleurig, van 11 t/m 15 juni 2014, waar naar verwachting zo'n 25.000 bezoekers zullen zich laten informeren en inspireren door alles wat er te zien en te beleven valt op het gebied van tuinbeleving, met vooral de nadruk op duurzaamheid en tuingeluk. NL Greenlabel en partners zijn er ook alle dagen te vinden.

Op 6 mei 2014 in Ulft werd tijdens de koninklijke opening van het techniek belevenis ICER_innovatiecentrum inUlft, door Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra het NL Greenlabel project 'Wind of Change' gepresenteerd. Als eerste besteeg ZKH Koning Willem-Alexander de Troon en konden hij en HKH Koningin Máxima kennis nemen van het vierdelige verhaal over duurzaamheid.

Wind of Change in vier delen
Het blad van de windmolen is samengesteld uit vier delen: de bron, de verandering, de levende tuin en de troon van de toekomst. De bron is de plaats waar het borrelt en stoomt, waar het begint met dromen en filosoferen over een nieuwe, betere wereld. Als dat proces eenmaal begint te lopen, steekt er uit de bron een verfrissende wind op die verandering brengt, de 'Wind of Change'. Dan vindt de kanteling plaats van het oude naar het nieuwe denken, al gaat dat natuurlijk niet zonder slag of stoot, en levert de bron een constante stroom aan ideeën voor de verandering.

De troon van de toekomst
Met dit element wordt verbeeld dat degene die plaatsneemt een blik in een groene duurzame toekomst wil werpen. De natuur is onderhevig aan veranderingen, we zullen dus steeds onze koers moeten aanpassen aan hetgeen onderweg gebeurt. Het is net als met de wind; de ene keer waait 'ie uit de ene hoek, dan weer uit een andere. We draaien gewoon mee en blijven het uitgestippelde pad naar een duurzame toekomst volgen. Gericht op het in balans brengen van ontwikkelingen in de buitenruimte met onze natuurlijke leefomgeving.

De levende tuin
In de visie van Nico & Lodewijk op de noodzakelijke verandering naar een nieuwe wereld is de buitenruimte volledig verduurzaamd. Alle gebruikte materialen zijn van duurzame afkomst, worden bij voorkeur geleverd door lokale ondernemers en bieden volop ruimte voor biodiversiteit - elke tuin is een levende tuin. In die nieuwe, duurzame wereld kennen we geen wateroverlast meer, omdat het hemelwater goed kan weglopen in de bodem, en zijn alle planten gifvrij. Het derde windmolenblad vertelt het verhaal van de levende en duurzame buitenruimte, ingericht onder 'groene architectuur'.REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM