Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

FOTOREPORTAGE: Winnaars Green Building Award 2012 & DGG-Congres

vrijdag 14 september 2012

Juryvoorzitter Elco Brinkman, virtueel via video aanwezig, heeft donderdag 13 september de winnaars bekend gemaakt van de Green Building Award 2012. Na afloop van het eerste Dak en Gevel Groen Congres 'Help! Ik wil een groen gebouw' - gehouden in congrescentrum Ebben Inspyrium van Boomkwekerij Ebben in Cuijk - ontvingen de volgende drie projecten de Green Building Award 2012:
· Standing Garden, Arnhem
Winnaar categorie Daktuin of gevelgroen < 250 m2.
Klik hier voor video bekendmaking door Elco Brinkman
· Kinderdagverblijf Catalpa, Diemen
Winnaar categorie Daktuin of gevelgroen tussen 250 en 1.000 m2.
Klik hier voor video
· Hoofdkantoor BP Raffinaderij, Rotterdam
Winnaar categorie Daktuin of gevelgroen > 1.000 m2.
Klik hier voor video

De vakjury heeft ook een Green Card en een Eervolle Vermelding verleend. De Green Card ging naar:
· DakAkker Schieblock, Rotterdam
Klik hier voor video
De Eervolle Vermelding kwam toe aan het innovatieve groenproject:
· Groen Filterdak Van Helvoirt Groenprojecten, Berkel Enschot
Klik hier voor video
Tijdens het congres dat eerder op de dag plaatsvond, gaven 15 sprekers een presentatie binnnen de thema's Techniek & Realisatie en Ambitie & Verbeelding. Voor de 190 congresdeelnmers was er aansluitend een Green-Industry-Dinner waarbij de prijswinnaars bekend werden gemaakt. De Green Building Award - een initiatief van vakblad Dak&Gevel Groen - is een prijs voor de meest bijzondere en innovatieve daktuin of groene gevel. In de afgelopen maanden heeft het grote publiek via www.greenbuildingaward.nl zijn stem kunnen uitbrengen. Na oproepen via de social media is er massaal gestemd, in totaal ruim tienduizend maal. De eindstrijd om de Green Building Award was fel en heftig. Uit de ruim driehonderd geselecteerde projecten bleven uiteindelijk 15 daktuinen en groene gevels met de meeste stemmen over. Een vakjury - onder leiding van Elco Brinkman (voorzitter Bouwend Nederland) - heeft uit alle genomineerde projecten per categorie een winnaar gekozen.

Voor een sfeerimpressie van het congres en de prijsuitreiking, klik op onderstaande fotoreportage

Foto's: Ruud Jacobs

Wethouder Margreet van Gastel van de gemeente Arnhem is blij met Green Building Award. De Green Building Award voor Catalpa in Diemen. Green Building Award voor het hoofdkantoor BP Raffinaderij Rotterdam. De DakAkker in Rotterdam is beloond met een Green Card. Het groen filterdak van Van Helvoirt kreeg van de jury een Eervolle Vermelding. Drie groenbedrijven in de prijzen. V.l.n.r. Jan Koelstra (ISS), Thod Binder (Binder groenprojecten) en Walter van de Werken (Ginkel Groep). De jury van de Green Building Award.
De genomineerden rond de Green Building Award. Het congres 'Help! Ik wil een groen gebouw' is bezocht door zo'n 190 deelnemers.  Nico de Vries, voorzitter raad van bestuur Koninklijke BAM Groep Wolfgang Ansel, directeur van de International Green Roof Aassociation. Architect Hans Goverde tijdens zijn presentatie over het nieuwe stadhuis van Venlo. Christoph Maria Ravesloot, lector Rotterdam University. Onno Dwars, manager Duurzaamheid VolkerWessels Vastgoed. Joris Voeten, conceptmanager bij SHFT.
Behalve luisteren, was er ook ruim tijd om te netwerken. Presentatie van alle genomineerde projecten. Rondleiding op de daktuin van Ebben Inspyrium. Daktuin op het Ebben Insyrium in Cuijk. De presentatie van architect Max van Huut in de parallelsessie: Ambitie & Verbeelding. Het Green-Industry-Dinner staat op punt van beginnen. In afwachting van het Green-Industry-Dinner

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM