Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Gazon Demodag wordt Nationale Demodag Hoveniers

woensdag 9 mei 2018

19 september vindt de negende editie van de Nationale Gazon Demodag plaats. Deze keer onder een nieuwe naam: de Nationale Demodag Hoveniers. In Biezenmortel zijn de allerlaatste trends en ontwikkelingen uit 'de levende tuin' zien. Ook vinden grote themademonstraties plaats met de nieuwste machines, producten en toepassingen.

René de Munnik (manager communicatie bij Advanta): 'We willen met deze praktijkdag de focus verbreden tot de levende tuin. Dat betekent naast aandacht voor het gazon meer ruimte voor beplanting. En dat zie je terug op de sterk uitgebreide onderwerpenmarkt met bomen en plantgoed, biologische plaagbeheersing en tuinbenodigdheden. Vandaar de aanpassing in de naam. 'Nationaal' en 'Demodag' zijn uiteraard gebleven. We richten ons met deze landelijke vakdag op alle groenprofessionals in Nederland. En daarnaast is het juist het demo-aspect dat onze dag onderscheidt van andere bijeenkomsten en events. Onderhoudsmachines zie je hier ook daadwerkelijk in actie en je staat met twee benen in de praktijk. We willen pertinent geen beurs zijn met statische opstellingen!'

Twee themademonstraties
Nieuw tijdens deze negende editie zijn ook de centrale themademonstraties. Gerrit Klop van DCM, het andere organiserende bedrijf, geeft uitleg: 'In de ochtend laten we stapsgewijs de verschillende facetten rond de aanleg van een nieuw gazon zien, van bodemanalyse en -bewerking tot graszoden leggen. Vervolgens staan 's middags onderhoud en herstel op het programma met de jaarlijkse opknapbeurt als insteek; bemesten, maaien, verticuteren, afzuigen, doorzaaien, werkelijk alles komt aan de orde. Dit wordt echt uniek en enorm interessant voor hoveniers.'

Het 10.000 vierkante meter grote demoterrein biedt weer de nodige ruimte voor allerlei proef- en testvakken. 'Zo laten wij het effect van verschillende bodemverbeteraars en meststoffen zien, allemaal om te tonen wat werkt en wat niet. En verder is er aandacht voor de aanpak van storende lagen in de bodem.' Advanta heeft verschillende voorbeeldgazons aangelegd en een biodiversiteitsetalage met fraaie veldbloemenobjecten passend binnen een duurzaam groenbeheer.

Jorg Kuypers van Kuypers Graszoden in Biezenmortel is blij dat zijn bedrijf wederom als gastheer mag optreden. Naast de vaste groep standhouders zijn er dit keer veel nieuwe deelnemers die interessante innovaties en toepassingen demonstreren. Bezoekers krijgen daarmee diverse oplossingen aangedragen die veelal direct toepasbaar zijn in de eigen werksituatie.

Aanmelden
Het evenement heeft een doorlopend programma van 09:00 tot 17:00 uur. Deelname is gratis na voorinschrijving op www.demodaghoveniers.nl.

Nationale Demodag Hoveniers is een initiatief van graszaadbedrijf Limagrain Advanta en meststoffenleverancier DCM en wordt mede mogelijk gemaakt door Stierman De Leeuw, Etesia, Vredo, Stihl, Eliet, Josta tuinmachines, Kuypers Graszoden, Van den Borne, Fertilab, Biocontrole, Donar Groen en Groenbeurs Haaren.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM