Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Wateroverlast door hoosbuien: helft bereid tot aanpassen tuin

maandag 7 mei 2018

Van de burgers die aangeven regenwaterproblemen te hebben, is een kleine meerderheid bereid haar tuin aan te passen om hoosbuien beter op te vangen. Dat meldt de NOS naar aanleiding van een enquête.

Voor de enquête vroegen de NOS en regionale omroepen 1700 mensen met serieuze regenwaterproblemen naar oplossingen. Wat blijkt? Die oplossingen moeten - wat de respondenten betreft - vooral vanuit de overheid komen.

Ruim twee derde van de ondervraagden vindt dat gemeenten grijs moeten vervangen door groen. Zelf zijn zij in mindere mate geneigd om aanpassingen te doen; een ruime meerderheid zegt de tuin aan te willen passen. Het leeuwendeel van de ondervraagden met regelmatige wateroverlast vindt dat de gemeente meer moet investeren in het riool. Maar drie kwart van hen wil niet dat de kosten hiervoor worden doorberekend in de rioolheffing.

Van de gemeenten die deelnamen aan de enquête, geven ongeveer vier op de vijf aan hinder te ondervinden van water. De meeste gemeenten nemen maatregelen om te anticiperen op klimaatverandering en anticiperen al op flinke regenval bij de realisatie van nieuwe wijken.

Bron: NOS

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM