Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Kennisdag 'Groen, modern en innovatief toegepast'

maandag 7 mei 2018

Op vrijdag 18 mei 2018 zijn de nieuwste innovaties voor hoveniers te zien tijdens de kennisdag 'Groen; modern en innovatief toegepast'. Tien bedrijven tonen hun innovaties op het gebied van groentoepassingen op 'Boom de Kwekerij' in Oirschot.

De kennisdag staat helemaal in het teken van de meest moderne toepassingen van groen in de particuliere tuin en het openbaar groen. Interessant dus voor hoveniers, tuinarchitecten en groenvoorzieners.

Onderscheiden
De ontwikkelingen in de groenmarkt gaan snel: de traditionele tuin verliest terrein. Zaken als waterberging, het gebruik van duurzame materialen, jaarrond aanleggen, daktuinen, verticaal tuinieren en bijzondere planten en bomen winnen aan populariteit. Juist op deze vlakken kan de moderne hovenier zich onderscheiden in de markt.

Nieuwe technieken
Tijdens de kennisdag op 18 mei zijn er demonstraties van diverse nieuwe technieken en producten. Denk daarbij aan het planten van bomen met ondergrondse biologisch afbreekbare verankering, planten van bomen uit een Air-pot, innovatief leggen van big-slabs (graszoden), planten van forse hagen van QuickHedge en demonstraties van de aanleg van dakgroen.

Daarnaast zijn er de laatste ontwikkelingen te zien op het gebied van werkkleding, Maerle (fruitbomen met Maretakken erin), beregeningsmaterialen en andere benodigdheden voor hoveniers. De kennisdag start om 9 uur en duurt tot 5 uur.door Linde Kruese

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM