Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

De Enk renoveert buitenruimte van kantorenpark in Hilversum

woensdag 2 mei 2018

De buitenruimte van kantorenpark Olympia in Hilversum was aan vernieuwing toe. De Enk Groen & Golf heeft de realisatie van deze opdracht middels aanbesteding aangenomen. Smitsrinsma heeft het bestek en de tekeningen verzorgd.

Kantorenpark Olympia huisvest toonaangevende bedrijven. Zowel de verharding als de beplanting van de buitenruimte waren aan vervanging toe: de rijbaan was beschadigd en het groen verwilderd. Voor de Enk begon de renovatie dus met het opruimen van het terrein.


Verkeersveiligheid
Bij het aanleggen van het 'grijze' gedeelte is meteen rekening gehouden met de verkeersveiligheid. De parkeerplekken zijn opnieuw ingedeeld en er is een verlichte fietsenstalling met laadvoorzieningen geplaatst. Het geheel is afgewerkt met nieuwe verlichting en de laadpalen kregen een andere plek.

Groene omgeving
Ook is er veel aandacht voor groen. Cortenstalen plantbakken en prairiebeplanting staan hierbij centraal. Gebruikers van het gebouw hebben de mogelijkheid om de nieuwe groene omgeving optimaal te ervaren. Er zijn robuuste zitelementen van eikenhout geplaatst en er staan picknickbanken rond de foodtruck op het terrein.

Het project sluit naadloos aan op de visie van de Enk: 'Wij vinden het belangrijk dat de ruimte rondom gebouwen groener wordt en dan mensen meer naar buiten gaan', zegt werkvoorbereider Rick Roekevisch.door Linde Kruese

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM