Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Overheid niet populair meer bij hoveniers

donderdag 19 april 2018

Hoveniers vinden de overheid geen fijne opdrachtgever meer. Dit meldt het Financieele Dagblad.

Volgens het FD is een nieuwe aanbestedingswet van enkele jaren geleden medeschuldig aan deze gang van zaken. Daarbij was de bedoeling dat overheden meer naar kwaliteit zouden kijken en niet enkel de laagste prijs van doorslaggevend belang zouden achten. Dit blijkt echter anders uit te pakken.

Laagste prijs
Aan het woord komt Robert Smid, voormalig directeur van Du Pré Groenprojecten. Hij hield na dertig jaar op met het werk bij tuinen en parken. Smid wijst naar de overheid - een belangrijke opdrachtgever voor hoveniers - als schuldige. Smid ergerde zich steeds meer aan regelgeving en de nadruk van de overheid op de laagste prijs. Hij stelt dat de overheid steeds minder respect toonde voor het vak van hovenier en groenvoorziener.

Stroeve samenwerking
De relatie met de overheid verloopt daarnaast stroef vanwege de toename van professionele inkopers. Deze richten zich met name op de rechtmatigheid van de aanbesteding en de vraag of deze volgens alle regels is verlopen. Doelmatig werken en het uiteindelijke resultaat zou daarbij van minder belang zijn.

Schaalvoordelen
Ook zouden overheden met schaalvoordelen in het achterhoofd steeds meer hun opdrachten zijn gaan bundelen. Steeds vaker wordt groenvoorziening binnen een bestek met wegen- en wateronderhoud aanbesteed. Daarnaast wordt openbaar groen soms als onderdeel van de aanleg van wegen opgenomen. Een hovenier wordt dan als onderaannemer ingezet.

Bron: Fd.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM