Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Nederlandse Tuinenstichting sluit zich aan bij Operatie Steenbreek

maandag 12 maart 2018

De Nederlandse Tuinenstichting (NTs) heeft zich onlangs aangesloten bij Operatie Steenbreek. De doelstellingen van de Tuinenstichting sluiten naadloos aan bij die van Operatie Steenbreek, meldt de stichting in een persbericht. Beide organisaties streven immers naar een zo groen mogelijke leefomgeving met kwaliteit.

De Nederlandse Tuinenstichting zet zich sinds haar oprichting in 1980 in voor de instandhouding van bestaand waardevol groen en stimuleert onder meer met haar project 'Sociaal Tuinieren', ook 'nieuw' groen, stelt ze. 'Ons project Sociaal Tuinieren heeft tot doel dat tuinen die destijds onderdeel van het ontwerp van de wijk waren door gebrek aan onderhoud verstenen en daarmee het leefklimaat in de wijk verlagen', zegt Hein Krantz, voorzitter van de NTs. 'De NTs doet dit project samen met de woningbouwvereniging en de bewoners.'

Bewust maken
Operatie Steenbreek heeft als doel het tegengaan van de verstening in de particuliere tuin. Wout Veldstra, voorzitter van Operatie Steenbreek: 'We willen de bewoners bewust maken van de nadelige gevolgen van te veel steen in de tuinen. Stenen tuinen zijn immers slecht voor de biodiversiteit en voor de klimaatverandering. Meer groen in de tuin zorgt voor meer leven, voor wateropvang en - niet onbelangrijk - voor verkoeling.'

Groen erfgoed
De Nederlandse Tuinenstichting zet zich samen met haar achterban in voor het bewaken van het groene erfgoed, het stimuleren van tuinbezoek en het vergroenen van gemeenten. Daarnaast zorgt de NTs voor aandacht voor nieuwe bijzondere tuinen: het erfgoed van de toekomst.
Operatie Steenbreek is officieel in 2015 van start gegaan. Bij de oprichting van de stichting waren er vijf gemeenten aangesloten (Groningen, Leeuwarden, Amersfoort, Eindhoven en Den Haag). Inmiddels is dit aantal uitgegroeid naar een kleine tachtig gemeenten.

Nauwe samenwerking
Door nauw te gaan samenwerken kunnen Operatie Steenbreek en haar partners en de NTs met haar donateurs en vrijwilligers het verschil maken en zorgen voor een groene, klimaatbestendige en gezonde samenleving.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM