Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Vogelbescherming en Intratuin gaan samen tuinen vergroenen

maandag 12 maart 2018

Vogelbescherming Nederland en Intratuin Nederland gaan samen zorgen voor meer groen in voor- en achtertuin. Donderdag 15 maart ondertekenen de organisaties in Barneveld een overeenkomst om samen te werken aan meer natuur in de Nederlandse tuinen.

Uit onderzoek door marktonderzoeksinstituut GFK blijkt dat veel mensen eigenlijk geen tegels willen, maar niet goed weten hoe ze hun tuin vogelvriendelijk kunnen inrichten. Tijdens de ondertekening worden de resultaten van het onderzoek bekend gemaakt.

Tegels eruit, groen erin
Alle tuinen van Nederland bij elkaar opgeteld leveren samen een gebied op ter grootte van bijna 18.000 voetbalvelden. In veel tuinen valt echter weinig leven te ontdekken, maar liefst 40% is bestraat, stellen de twee partijen. Daar moet volgens hen iets aan veranderen: tegels eruit, groen erin. Uit het onderzoek van GFK zou naar voren komen dat mensen verwachten dat Vogelbescherming en de tuincentra hen adviseren. Daarom hebben Vogelbescherming en Intratuin besloten de handen ineen te slaan.

Extra leefruimte
Intratuin biedt in zijn assortiment veel producten die specifiek zijn gericht op het tot leven brengen van de tuin waardoor vogels, vlinders, bijen en egels extra leefruimte krijgen. Vogelbescherming is naar eigen zeggen deskundig op het gebied van natuurvriendelijk tuinieren.

Vogelvriendelijke voorbeeldtuin
Op 15 maart ondertekenen Vogelbescherming Nederland en Intratuin Nederland daarom een samenwerkingsovereenkomst. Dat gebeurt bij de vestiging in Barneveld. Basisschoolkinderen werken op dat moment aan vogelvriendelijke voorbeeldtuin. De resultaten van het onderzoek van GFK over natuurvriendelijk tuinieren worden dan gepresenteerd. Ook Camilla Dreef en Nico de Haan, ambassadeurs van Vogelbescherming, zijn daarbij aanwezig.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM