Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Snoek Hoveniers ontwikkelt circulaire bedrijfstuin Aegon

donderdag 1 maart 2018

De bedrijfstuin van Aegon Leeuwarden was toe aan vernieuwing. Hierbij waren circulariteit en biodiversiteit speerpunten. Snoek Hoveniers had het mooiste idee voor de tuin, ze zijn inmiddels gestart met de aanleg.

Naast de bekende leuzen biodiversiteit en circulariteit had Aegon als wens dat het fijne inspirerende plek voor medewerkers zou worden. Met ruime parkeergelegenheden zowel voor fietsers als voor automobilisten. Er is zoveel mogelijk hergebruikt, alle verhardingen, banken en putten hebben een tweede leven gekregen in de tuin. Met een minimale toevoeging van nieuwe duurzame materialen. Waarbij de afwisselende beplanting de biodiversiteit stimuleert.

Ontwerp uitleg
Danny de Vries, Tuin- en landschapsontwerper van Snoek Hoveniers vertelt: "Het ontwerp voor Aegon is een duurzame buitenruimte met een eigen identiteit. Elke hoek op het terrein beleef je op een eigen unieke manier. De bedrijfstuin heeft een hoge belevingswaarde door de keuze van beplanting en materiaal. En deze belevingswaarde wordt jaarrond vastgehouden (bloei, herfstkleur, wintersilhouet). Het roestkleurige cortenstaal heeft een warme uitstraling dat een contrast geeft met de sobere kleuren van de omliggende bebouwing. De robuuste materialen passen bij de maat en schaal van de plek. Door gebruik van strakke lijnen zijn deze ingangen gemakkelijk te vinden en is de hoofdingang duidelijk zichtbaar. De entree wordt extra benadrukt door de hergebruikte stenen met een afwijkend formaat ten opzichte van het plein."

door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM