Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Nieuw advies bij hoosbuien en hittestress voor tuinbezitter

maandag 26 februari 2018

Tuinbezitters kunnen meer doen om wateroverlast na hoosbuien of gevolgen van langdurige droogte en hitte te beperken. Met slimme en simpele aanpassingen aan de tuin, heeft extremer weer minder impact. Waterschappen, gemeenten, Rijksoverheid en bedrijfsleven trekken samen op om tuinbezitters hierbij te adviseren met een handboek.

Het onlangs verschenen 'Handboek voor de watervriendelijke tuin: 19 infobladen met tips' bevat adviezen als bijvoorbeeld het zorgen voor een gezonde bodem en voor meer schaduw, welke planten te gebruiken en hoe dus beter water op te vangen. Daarnaast adviseert het boek over presentaties in de tuincentra en over het aangaan van samenwerkingen tussen waterschappen, gemeenten en bedrijfsleven op lokaal niveau.

Problemen van extremer weer
Hans Oosters, voorzitter van de Unie van Waterschappen ontving het eerste exemplaar. 'Deze partijen onderkennen de problemen van extremer weer. Daar gaan ze zelf mee aan de slag en steeds vaker samen met elkaar', zegt Brenda Horstra, adjunct-directeur van Tuinbranche Nederland. 'Er is een breed besef dat we bewoners moeten betrekken bij het vinden en realiseren van goede oplossingen. Met kleine aanpassingen aan de tuin is al veel te bereiken. Om die reden ontstaan samenwerkingsverbanden om tuinbezitters aan te sporen in actie te komen en om hen daarvoor handvatten aan te reiken.'

Het handboek is een uitgave van Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling, atelier GROENBLAUW en Tuinbranche Nederland en is mede mogelijk gemaakt door Stichting Rioned, Stowa en het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM