Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Verschillende kopers voor failliete tuinspecialist Bakker.com

maandag 12 februari 2018

Voor het failliete Bakker.com hebben zich verschillende kopers gemeld. De tuinspecialist hoopt op een doorstart.

Emile ten Berge, de door de Haagse rechtbank aangestelde curator, zegt dat er tientallen partijen interesse hebben in overname van het noodlijdende postorderbedrijf en webwinkel.

Binnen twee weken duidelijkheid
Ten Berge is een verkooptraject gestart voor Bakker, wat betekent dat geïnteresseerde partijen een bod mogen doen. Dit moet snel gebeuren, want de curator wil eind deze week al een eerste selectie kunnen samenstellen. Ten Berge wil dat de groep waarmee hij praat begin volgende week al een stuk kleiner is. Hij wil tussen nu en over twee weken duidelijk hebben of er een doorstart komt en zoja, in welke vorm.

Drie prioriteiten
De drie zaken waaraan de curator de hoogste prioriteit geeft zijn opbrengstmaximalisatie bij overname, behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid en beperking van de schade voor crediteuren.

Dag en nacht
Ten Berge noemt het ondanks de interesse van overnamekandidaten nog niet vanzelfsprekend dat Bakker een volledige doorstart kan maken. Dat zal de komende dagen blijken. Hij zegt er met een team van kantoorgenoten dag en nacht aan te werken.

Activiteiten liggen stil

De activiteiten van Bakker.com liggen momenteel nagenoeg stil. Personeel van de logistiek- en distributieafdeling in Lisse en De Zilk is naar huis gestuurd. Een aantal personeelsleden werkt vanwege de mogelijke doorstart nog wel op kantoor.

Bron: Haarlems dagblad

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM