Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Twaalf noviteiten op voorjaarsbeurs Groen-Direct

maandag 12 februari 2018

Op de Groen-Direct voorjaarsbeurs op 6 en 7 februari in Boskoop zijn dit jaar 12 noviteiten gepresenteerd. Als favoriet van de beursbezoekers kwam Cornus kousa 'Scarlet Fire' van Joh. Stolwijk en Zonen uit de bus.

De gezonde cultivar met donkergekleurde bloemen en een compacte plantopbouw overtuigde het publiek het meest. Het oordeel werd geveld door een gevarieerde vakjury bestaande uit tuincentra, handelsbedrijven en kwekers.

Meerwaarde
De gepresenteerde noviteiten bestonden volgens de organisatie 'uit relatief nieuwe planten die voor het eerst in voldoende aantallen beschikbaar zijn en een duidelijke meerwaarde bieden ten opzichte van het bestaande aanbod.'

Nieuwe klanten
Het Boskoopse handelsbedrijf mocht volgens de organisatie opvallend veel bezoekers verwelkomen op de eerste beurs van het jaar. Daaronder bevonden zich veel nieuwe klanten, die goed waren voor maar liefst de helft van de omzetgroei. De rest van de ruim 20 procent aan groei ten opzichte van 2017 was toe te schrijven aan het feit dat bestaande klanten ook meer bestelden.

Veranderende markt
De beste deals raakten volgens de organisatie al binnen enkele uren na de opening van de eerste beursdag uitverkocht: na afloop van de beurs waren dit ruim 500 partijen. 'Dit benadrukt dat de markt verandert ten opzichte van enkele jaren gelede,' aldus de organisatie. Op een totaal van circa 6000 monsterpartijen tuinplanten en een uitgebreide themapresentatie kamerplanten viel het overigens uiteindelijk mee: de keuze bleef ruim en het assortiment goed, zo stelden de organisatoren.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM