Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Husqvarna Group zet in op accugereedschappen

dinsdag 20 juni 2017

Husqvarna Group is volgens eigen zeggen de eerste producent van bos- en tuingereedschap waarvan de maatregelen voor CO2-reductie de goedkeuring draagt van het Science Based Targets initiative (SBT).

Dit samenwerkingsverband, van onder meer het Wereld Natuur Fonds en United Nations Global Compact, maakt CO2- doelstellingen wetenschappelijk meetbaar en aantoonbaar. De Husqvarna Group richt zich op een verlaging van CO2-uitstoot van tien procent in 2020 (ten opzichte van 2015) en in 2035 moet een reductie van een derde zijn behaald. De reductie wordt gemeten over de gehele waardeketen; van toeleverancier tot eindproduct.

GTH Demo-Doe-Dag Zero Emission
Om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen zet Husqvarna mede in op een verschuiving van gereedschappen met benzinemotor naar het gebruik van accugereedschappen. Op de Demo-Doe-Dag van Groen Techniek Holland in Den Dungen, met als thema Zero Emission, presenteerde Husqvarna vorige week nog het complete assortiment accuproducten, Automowers en Husqvarna Fleet Services.

Productspecialisten toonden daarnaast drie mobiele oplaadmogelijkheden. Opladen onderweg kan via de 12v-aansluiting in de (bedrijfs)auto en via een extra accu met omvormer naar 220 volt. De derde mogelijkheid is een powerbank: een Independent Power Source (IPS) die zowel via het lichtnet als via zonnepanelen op de bedrijfswagen of aanhanger kan worden opgeladen. Op de IPS kunnen tegelijkertijd twee Husqvarna-acculaders worden aangesloten.

Meer maatregelen
Behalve de inzet op accugereedschappen zoekt Husqvarna naar innovatieve oplossingen om de efficiƫntie van benzine-gereedschappen verder te verhogen. Transport wordt beperkt door in te zetten op productie dichtbij de klant en rechtstreekse distributie. Door ook verpakkingen te optimaliseren, is efficiƫnter vervoer haalbaar. Op productieniveau zorgt een lean-aanpak voor minder verspilling en wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen en hernieuwbare energie.


door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM