Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

160 deelnemers en 450 merken op 2e editie GroenTechniek Holland 8 t/m 10 september

woensdag 1 juli 2015

GroenTechniek 2013
Dit jaar zullen op GroenTechniek Holland maar liefst 160 deelnemers aanwezig zijn. Tezamen presenteren zij 450 merken.

"Dat is 125.000 m2 expositieruimte en demonstraties, waarmee de expositievelden van het Walibi evenemententerrein in Biddinghuizen helemaal gevuld zijn. Niet alleen met fabrikanten, agenten, importeurs en exporteurs, maar ook met dealers, groothandelsbedrijven, uitgeverijen en overige dienstverleners. Deze tweede editie ziet er kortom veelbelovend uit", aldus beursmanager Willem Bierema.

"Alle marktleiders uit de afdelingen Tuin & Park en Groen & Milieu van Fedecom zijn van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 september 2015 van de partij, waaronder de toonaangevende merken Toro, John Deere, Kubota, Hitachi, Stiga, New Holland, Husqvarna, Stihl en JCB. Daarnaast zijn er nieuwkomers in het deelnemersveld, onder meer uit de groeiende beurssegmenten klein grondverzet en onkruidbestrijding. Bovendien is er naast expositieruimte ook volop ruimte voor kennisoverdracht en het demonstreren en live testen van alle machines van de 450 merken. Voor alle professionals die werkzaam zijn in de groene openbare ruimte is de entree - na voorregistratie - gratis en ook het parkeren is dichtbij en gratis."

Alles voor groenprofessionals op grootste groene vakbeurs van Nederland
Fedecom-directeur Gerard Heerink bevestigt dat zijn leden blij zijn met het vervolg op de eerste, succesvolle editie van dit professionele 'eigen' groenevenement. Hij onderstreept het collectieve belang van deze grootste groene vakbeurs van Nederland: "We organiseren de beurs voor én door de branche, dus zonder winstoogmerk. We zijn ervan overtuigd dat het een goede keuze is geweest om gezamenlijk en zelfstandig een nieuwe, grote vakbeurs te organiseren voor de professioneel die actief is of wil worden in de groene openbare ruimte. Van hoveniers, loonwerkers, sportpark-, golfbaan- en wegenbeheerders tot medewerkers van gemeenten, waterschappen, recreatiebedrijven, werkvoorzieningschappen en inkopers van tuincentra en doe het zelf winkelformules."

Opvallende innovaties bekroond met Gouden Klavertje Vier
Er zijn volop innovaties onder de getoonde maaimachines, compact trekkers, grondverzet voor tuin en park, professioneel tuin en park gereedschap, recycling, beregening, hoogwerkers, reiniging, transport en aanhangwagens, elektrisch transport, grafdelving, gladheid- en onkruidbestrijding en bemesting. Met hun productinnovaties kunnen de deelnemers meedingen naar het Gouden Klavertje Vier, de prijs die een vakjury toekent aan de meest opvallende innovatie op de beurs. Alle deelnemers kunnen nieuwe producten en diensten aanmelden tot maandag 3 augustus, daarna worden de nominaties geselecteerd. De winnaar wordt bekendgemaakt op de eerste beursdag, woensdag 8 september.

Exposities én demonstraties - gratis entree en parkeren
Beursmanager Bierema: "Deze opzet in combinatie met deze locatie biedt veel voordelen. Het omvangrijke evenemententerrein Walibi ligt centraal in Nederland, middenin een van de mooiste groene gebieden van het land, de Flevopolder. Vanuit alle windstreken is het evenement prima bereikbaar en er is volop parkeergelegenheid voor zowel deelnemers als bezoekers. Bovendien is de entree, na voorregistratie, gratis Het terrein biedt uitstekende mogelijkheden voor zowel overdekte exposities als demonstraties buiten. Op dit outdoor vakevenement kan de groenprofessional vanwege de grote gelijkenis met zijn dagelijkse werkomgeving de maaiers, trekkers, machines en apparatuur niet alleen zien, maar ook horen en voelen zodat alle zintuigen worden geprikkeld. Het mechanisatienieuws op gebied van beheer, onderhoud en inrichting van de openbare ruimte komt zo letterlijk tot leven. Daarnaast is er volop ruimte voor kennisoverdracht door middel van lezingen en bijeenkomsten.

100% dochter van Fedecom
GroenTechniek Holland 2015 is de enige vakbeurs voor bedrijven actief in de openbare groene ruimte in Nederland die onder auspiciën van Fedecom wordt georganiseerd. Fedecom behartigt belangen van ruim 950 bedrijven en heeft GroenTechniek Holland BV opgericht om GroenTechniek Holland te organiseren voor zowel leden als niet-leden. Overigens is deze BV een zusterorganisatie van AgroTechniek Holland BV, die inmiddels drie zeer succesvolle agro-evenementen organiseerde voor ruim 50.000 akkerbouwers, veehouders en loonwerkers.


door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM