Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Laatste dag om aan te melden voor de Week van het Onkruid!

maandag 13 april 2015

Hoe gaat u om met onkruidbeheer in tijden waarin budgetten voor groenbeheer krimpen en technologie razendsnel verandert? En weet u al hoe de overstap naar chemievrij beheer voor u zal verlopen? Tijdens de Week van het Onkruid krijgt u binnen een paar uur tijd meer zicht op deze én andere actuele kwesties.

Op 14, 15 en 16 april wordt op drie verschillende locaties bij Aannemingsbedrijf Punt in Rotterdam, Sight in Harderwijk en De Groenmakers in Doetinchem de Week van het Onkruid georganiseerd. Tijdens deze middagen kunt u ideeën uitwisselen met andere beheerders en leert u alles over nieuwe en relevante technieken in onkruidbeheer. De opgedane kennis helpt u een goede afweging te maken in de keuzes die voor u of uw gemeente werken.

Meld je nu gratis aan voor één van deze dagen via het AANMELDFORMULIER.

Tijdens de middag staan interactie en kennisuitwisseling centraal met een quiz, een beheerders- en aannemersforum en een 'technologiecarrousel' waarin leveranciers uitleg geven over hun producten. Huub Keijzers vervult deze dagen de rol van dagvoorzitter. Daarnaast ziet u de volgende sprekers:

Peter van Welsem: De kracht van integraliteit
Van Welsem gaat in op de vraag of er één beste methode voor onkruidbeheersing op verharding bestaat, of dat de huidige methodes meer integraal moeten worden toegepast. Daarbij plaatst hij het onderwerp ook in een breder kader; wat doet onkruid met onze beleving, en hoe (on)belangrijk is het eigenlijk?

Eric Pladdet: Inrichting openbare ruimte in relatie tot onkruidbeheer op verharding
De inrichting van een openbare ruimte heeft invloed op onkruidbeheersing. Pladdet gaat in op de vraag hoe de openbare ruimte duurzaam kan worden ingericht zonder dat deze een duurzame bestrijding in de weg staat en hoe een betere inrichting kan zorgen voor een effectievere onkruidbestrijding.

Onno Cijffers: De toekomst van het onkruidbeheer
Internet of Things, precisieonkruidbestrijding, Big Data, zelfrijdende machines.... ook in het groenbeheer zal de komende tien jaar veel veranderen. Cijffers neemt u in vogelvlucht mee langs de nieuwste trends en innovaties.

Marc de Jong: Burgerparticipatie en onkruidbeheer, wat heeft dat met elkaar te maken?
De Jong gaat in op de vraag waarom we aan onkruidbestrijding doen. Hij legt daarbij de koppeling tussen onkruidbestrijding en bestuurlijke en strategische doelen. Wat draag onkruidbestrijding hier aan bij, waarom doen we dit eigenlijk, wat is de output (beeldkwaliteit) en welke maatschappelijke effecten (zoals leefbaarheid van de omgeving) bereiken we hier mee?

Na de bijeenkomst heeft u meer zicht op de volgende kwesties:


door Peter Jansen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM