Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Werk in beeld: planten van grote bomen bij Klein Vondelpark

vrijdag 18 mei 2018

In hartje Amsterdam worden onder de naam Klein Vondelpark - pal naast het bekende Vondelpark - twintig nieuwe woningen gebouwd met veel aandacht voor buitengroen.

Loohorst Landscaping realiseert alle priv├ętuinen en de gehele terreininrichting. Het terrein heeft een naadloze overgang naar het Vondelpark. De acht gerenoveerde en twaalf nieuwe appartementen worden opgeleverd met volwassen tuinen, met onder meer gazons, borders vol heesters en vaste planten, vlonders van FSC-hardhout, paden en kant-en-klaarhagen van Mobilane (zie daarvoor dit bericht).

Loohorst vertelt erover: 'Er is gekozen om direct bomen van een forse maat te planten, om ook hier gelijk een mooie volwassen uitstraling mee te realiseren. De Platanus orientalis var. cuneata in de maat 50-60, Liquidambar styraciflua in de maat 60-70 en een prachtige meerstamigge Gleditsia triacanthos 'Sunburst' van 6 meter hoog als mooie hoofdinrichting op het hofje.'

Bij iedere levering bracht dit een logistieke uitdaging met zich mee. 'Met deze forse maten passen er maar drie bomen op een vrachtwagen. Die moest zich door de smalle straatjes manoeuvreren om de bomen in het depot te kunnen lossen. De uitvoering hiervan en uiteraard ook het planten van de bomen vergt precisie en vakmanschap. Zeker omdat de bomen nog vol in het blad zaten. Daarvoor zijn de bomen bij Boomkwekerij Ebben gedurende de zomer zorgvuldig beheerd in het depot. Waaraan Loohorst na het planten met directe nazorg een passend vervolg heeft gegeven.'

De bomen hebben de hele zomer boven de grond aan het infuus gestaan, om zo in de zomer geplant te kunnen worden. Daarbij kwam nog bij dat door het hoge grondwaterpeil de bomen hoger dan wenselijk geplant moesten worden. Om deze reden zijn de bomen in cortenstalen bakken geplaatst. Om garant te staan voor een optimale aanslagkans zal Loohorst ook de nazorgperiode verzorgen.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
Archief
Adverteren
Abonneren
AGENDA
'Meesterlijk Moestuinieren'
Datum: zaterdag 9 juni 2018
Locatie: Meer dan 20 regio's in Nederland
Lees meer...
De Groene Sector Vakbeurs
Datum: dinsdag 15 januari 2019
Tijd: 15, 16 en 17 januari 2019
Lees meer...
GREENFORUM