Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Ginkel Groep start deze maand aanleg Park Spoorloos in Delft

woensdag 2 mei 2018

Foto: Impressie van het monumentaal stationsgebouw met terras in Park Spoorloos - A2Studio
In mei start hoveniersbedrijf Koninklijke Ginkel Groep met de aanleg van Park Spoorloos. Het gaat daarbij om een daktuin met een dakconstructie van Optigroen, die komt te liggen achter het monumentale stationsgebouw van Delft.

Begin april werd de opdracht aan de Koninklijke Ginkel Groep gegund door ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft. Park Spoorloos wordt aangelegd op de plek waar zich vroeger de perrons van station Delft bevonden, tussen de Coenderstraat en het voormalig stationsgebouw. Nu het treinspoor ondergronds is gebracht, wordt deze ruimte veranderd in een groene verblijfsplek voor reizigers, buurtbewoners en andere Delftenaren. Naar verwachting is het park in oktober gereed.

Ontwerp
Het ontwerp kwam tot stand gekomen overleg met een aantal betrokken omwonenden. Doordat het park bovenop de verdiepte fietsenstalling bij station Delft wordt gebouwd, komt het iets verhoogd te liggen ten opzichte van de omgeving. Het park - zo'n 3.250 m2 groot - is en wordt ingericht met een variatie aan bomen, kleurrijke beplanting en zitgelegenheid. Ook krijgt het terras van restaurant en wijnbar Pavarotti er een plek. Deze horecagelegenheid opent later dit jaar haar deuren in het monumentale stationsgebouw.

Gunning
Voor de aanleg van het park schreef Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft een aanbesteding uit. De Koninklijke Ginkel Groep scoorde het best op de gunningscriteria kwaliteit en prijs. Het hoveniersbedrijf is een familiebedrijf dat zich sinds 1903 actief bezig houdt met het duurzaam vergroenen van de leefomgeving. Het park wordt aangelegd door 2 vestigingen van de Koninklijke Ginkel Groep, Van Ginkel Veenendaal en Hoveniersbedrijf P. van der Eijk.

Nieuw Delft
Delft bouwt in het spoorzonegebied aan de toekomst van de stad: Nieuw Delft. Het gaat om een nieuw stadsgebied naast de historische binnenstad en het nieuwe station Delft. Bedoeling is een (internationale) ontmoetingsplek te creƫren, waar ondernemerschap en vernieuwing de ruimte krijgen. Met slimme ontwerpen en innovaties is het de bedoeling dat Nieuw Delft verschillende groepen mensen - van ouderen met een zorgvraag tot werkende jongeren - de kans biedt om te wonen en te leven naar moderne maatstaven.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
Archief
Adverteren
Abonneren
AGENDA
'Meesterlijk Moestuinieren'
Datum: zaterdag 9 juni 2018
Locatie: Meer dan 20 regio's in Nederland
Lees meer...
De Groene Sector Vakbeurs
Datum: dinsdag 15 januari 2019
Tijd: 15, 16 en 17 januari 2019
Lees meer...
GREENFORUM