Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Tuinen Rijksmonument Sint Anthony Gasthuis krijgen fraaie metamorfose

woensdag 31 januari 2018

Snoek Hoveniers werkt gefaseerd aan de uitvoering van de tuinen van Sint Anthony gasthuis in Groningen. Tuinontwerper Nico Kloppenborg heeft de moderne en eigentijdse vertaling gemaakt van de landschapsstijl van Gerrit Vlaskamp, die feilloos aansluit op de historische beleving van de bebouwing.

Volgens Snoek vormen de tuinen samen een rustige eenheid. 'De tussentuinen zijn gebaseerd op de 19de eeuwse stijlkenmerken van de grote tuin. De grasperken, de bloembedden en de bijzondere beplantingskeus bepalen het beeld. Een stevige beplanting met een jaarrond aantrekkelijk karakter geven de tuin een behaaglijk karakter. Een centraal pad bepaald de hoofdstructuur, welke bestaat uit gebakken klinkermateriaal. Het centrale pad is voor hulpdiensten en personeel ruim bemeten en goed begaanbaar,' laat Snoek weten op haar website.

Organische vormen
'Langs het centrale pad liggen in organische vormen de vlakken met beplanting. Deze plantvlakken liggen veelal bol en zijn bepalend voor de vormgeving. De vormen van de plantvakken worden vastgelegd met behulp van ijzeren strips. Het centrale pad is naar de entrees en tuindeuren van de appartementen breed genoeg om gebruikt te worden als plek voor een zitje.'

Trots
Snoek Hoveniers laat verder weten enorm trots te zijn dat zij dit project mogen doen. Volgend jaar worden de tuinen van het Rijksmonument Sint Anthony gasthuis opgeleverd.


door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
Archief
Adverteren
Abonneren
AGENDA
'Meesterlijk Moestuinieren'
Datum: zaterdag 9 juni 2018
Locatie: Meer dan 20 regio's in Nederland
Lees meer...
De Groene Sector Vakbeurs
Datum: dinsdag 15 januari 2019
Tijd: 15, 16 en 17 januari 2019
Lees meer...
GREENFORUM