Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Landschappelijke inpassing door groene daken voor de Basis in Doorn

dinsdag 30 september 2014

foto: Cityroofs
Omdat een deel van de gebouwen van de Basis uit de jaren vijftig stamde en het volledige complex onpraktisch en duur in onderhoud en energieverbruik was, is gekozen voor nieuwbouw.

Stichting de Basis verleent nazorg aan medewerkers in geüniformeerde beroepen die kampen met een trauma; ze helpt mensen van ambulance, brandweer, defensie en politie om ingrijpende gebeurtenissen te verwerken. Omdat een deel van de gebouwen van de Basis uit de jaren vijftig stamde en het volledige complex onpraktisch en duur in onderhoud en energieverbruik was, is gekozen voor nieuwbouw.

De Basis in Doorn ligt aan de rand van natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug. Een locatie als deze stelde hoge eisen aan landschappelijk inpassing en vroeg om duurzame oplossingen. Royal HaskoningDHV was verantwoordelijk voor onder andere een masterplan en structuurontwerp. De daken zijn hierbij goed benut.

Op het hoogst gelegen dak zijn, door Oscomera, zonnepanelen aangebracht. Op de lager gelegen daken is Cityroofs aan de slag gegaan door te vergroenen met sedummatten. Het gebouw wordt zo één met de groene omgeving en zorgt voor een aantrekkelijk uitzicht vanaf de bovenste verdiepingen. Ook is er op de eerste verdieping een dakterras aangelegd. Verder is er valbeveiliging aangebracht, zodat het dak veilig en gemakkelijk te onderhouden is. Hiervoor is gekozen voor BiboBlocks in de speciaal geproduceerde kleur groen. Prinses Beatrix heeft het nieuwe trainings- en nazorgcentrum van Stichting de Basis in Doorn officieel geopend.

bron: Cityroofs.nl


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
Archief
Adverteren
Abonneren
AGENDA
'Meesterlijk Moestuinieren'
Datum: zaterdag 9 juni 2018
Locatie: Meer dan 20 regio's in Nederland
Lees meer...
De Groene Sector Vakbeurs
Datum: dinsdag 15 januari 2019
Tijd: 15, 16 en 17 januari 2019
Lees meer...
GREENFORUM