Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

AOC Groenhorst wederom de beste groene opleiding

zaterdag 22 maart 2014

De Keuzegids Mbo-Studies 2014 helpt scholieren om een keuze te maken. Bij de groene scholen staat Agrarisch Opleidings Centrum (AOC) Groenhorst voor het vierde jaar op rij op de eerste plaats.

De gids geeft informatie over de kwaliteitsverschillen per instelling, per vakgebied, per opleidingsniveau en per regio. Er wordt gekeken naar feiten zoals de doorstroom naar tweede jaar, de kans om zonder vertraging het diploma te halen en naar de oordelen van de leerlingen (uit JOB monitor 2012). Ook wordt per sector gekeken wat het mbo-diploma waard is en of er in de toekomst ook voldoende werkgelegenheid blijft in de sector waar het diploma voor wordt gehaald. Daarnaast is het oordeel van de Inspectie over de kwaliteit van de opleidingen en de examens meegenomen in de beoordeling en vergelijking.

Truda Kruijer, algemeen directeur van Groenhorst: ‘Met een totaalscore van 68 punten toont Groenhorst al vier jaar een stabiele kwaliteit. We werken met veel enthousiasme aan mooi en goed onderwijs en sturen op tevredenheid van ons bedrijfsleven. Onze ambitie is om beste AOC van Nederland te blijven. Ik vind deze uitslag van de Keuzegids, zeker gezien het positieve oordeel van leerlingen, met name een geweldige erkenning voor onze docenten waar ik zeer blij mee ben.’

Op negen mbo-locaties in Gelderland, Utrecht en Flevoland verzorgt Groenhorst opleidingen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, (agrarische) techniek, voedselproductie en voedselverwerking, biologisch-dynamische landbouw en landbouw & zorg. De arbeidsmarktprognoses van deze opleidingen zijn gunstig. Middelbaar beroepsonderwijs komt in beeld nadat leerlingen als vooropleiding vmbo of havo hebben gevolgd. Veel mbo-locaties van Groenhorst houden binnenkort open dag.

Het aanbod mbo-opleidingen in Nederland is erg groot. Om helderheid te scheppen in de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende mbo-opleidingen, publiceert de Keuzegids ieder jaar een onafhankelijke gids. Hierin worden opleidingen en scholen in het middelbaar beroepsonderwijs (ROC’ s, AOC’s en Vakscholen) beoordeeld en met elkaar vergeleken. Voor meer informatie zie www.keuzegids.org.

bron: AOC Groenhorst


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES