Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Dakenprogramma Rotterdam genomineerd voor internationale prijs

woensdag 27 september 2017

Rotterdam heeft een nominatie voor de internationale award van C40 cities in de wacht gesleept. De stad is genomineerd met het plan om in 2030 één vierkante kilometer multifunctioneel dak in de binnenstad aan te leggen.

Op dit moment ligt er al 250.000 vierkante meter aan groene daken in Rotterdam. De gemeente wil dat oppervlak behoorlijk uit gaan breiden. Doordat er tijdens de Wederopbouw veel gebouwen met platte daken zijn gebouwd, ligt er in totaal 14,5 km2 dak dat nog onbenut is. De ambitie is om in 2030 1.000.000 m2 multifunctioneel dak in de binnenstad te realiseren.

Concurrentie
Rotterdam deelt daken in over vier categorieën. 'Groene daken' zorgen voor groene leefomgeving voor bewoners en kansen voor natuur in de stad. 'Blauwe daken' bergen water en zorgen voor vertraagde afvoer, waardoor er minder wateroverlast ontstaat bij hevige regenval. 'Gele daken' wekken duurzame energie op en 'rode daken' herbergen allerlei sociale functies op plekken met ruimtegebrek, zoals een terras of bar op het dak.

Het Rotterdamse project 'The Rotterdam Roofscape' is genomineerd in de categorie Cities4Tomorrow. Rotterdam neemt het in deze categorie tegen vier andere wereldsteden op: Washington DC (VS), San Francisco (VS), Wuhan (China) en Hong Kong (China).

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES