Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

BIA Groene Wand bij Loohorst Landscaping (deel 4 zomer 2014)

vrijdag 6 juni 2014

Of het nu een echte verrassing is of niet: Door het groeizame weer is de wand enorm snel gaan groeien. Het verschil ten opzichte van maart 2014 is enorm.
Door het groeizame weer is de wand enorm snel gaan groeien. We geven water via een watergeefcomputer. Via dit systeem geven we ook de bemesting. Wat opvalt is dat de rode Heuchera en blauwe Festuca erg mooi uitkomen. Deze zijn in een boog geplant, wat verwijst naar de boog in het logo van de bedrijfsonderdelen van LooHorst. ( rood is LooHorst Dak- en Gevel en blauw is LooHorst Landscaping) Er is ook geëxperimenteerd met aardbeien. Dit om eens te bekijken of de hier toegepaste soorten ook goed zouden groeien in wat meer schaduwrijke omstandigheden. Te zien is dat deze toch achterblijven qua groei . Er dan ook verder gezocht naar goede cultivars , en wellicht dat deze later weer vervangen worden door een andere plantensoort.
De beplanting is uitgezocht op de volgende onderdelen:

- hoogte, gemiddeld ca. 30 cm,
- wintergroen, semi wintergroen, is een pré
- kleur en bladvorm, bloeiwijze
- vorstbestendig
- eetbaar gedeelte
- te snoeien in vormen (experimenteel )
- variatie, veel mogelijk soorten uitproberen

In september 2013 werd bij Loohorst Landscaping een Bia Groene wand aangelegd Deze is beplant volgens een uitgekiend beplantingsschema, waardoor deze groene wand het jaar door een groene en gevarieerde uitstraling krijgt.

De Groene Wand Blok of GWB is een ontwerp van DMV architecten en het bedrijf F2 Facade, die allebei gevestigd zijn in Kerkrade. De steen wordt geproduceerd door BIA. Albert Jan Kerssen van Bureau Groenadvies heeft geadviseerd.REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES