Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Innovatieve impuls voor controle schacht

vrijdag 6 juni 2014

ZinCo heeft de 'oude vertrouwde' controleschacht opnieuw uitgevonden. De complete controleschacht-lijn KS heeft een innovatieve impuls gekregen waardoor de schachten gemakkelijker toegankelijk zijn en eenvoudiger te transporteren. Nieuw is de optie om de deksels te kunnen vergrendelen, waarmee diefstal en vandalisme worden voorkomen.

De controleschacht geniet geen grote bekendheid bij het publiek, maar is niettemin cruciaal voor een duurzame dakbegroeiing. Hij heeft als functie hemelwaterafvoeren snel en eenvoudig te kunnen lokaliseren en inspecteren. Voorts zorgt de schacht er voor dat er geen grind, substraat of ander materiaal in de hemelwaterafvoer terecht komt, waarmee verstoppingen worden voorkomen en alle mogelijke bijkomende gevolgen en schades van dien.

De controleschacht bestaat doorgaans uit niet meer dan een koker van 250 x 250 mm met een deksel. De nieuwe controleschacht-lijn KS van ZinCo heeft een afmeting van 300 x 300 mm. Dit vergroot de toegankelijkheid aanzienlijk.

De gebruikelijke flens, die rondom de schachttoegang is aangebracht, is vervangen door twee uitschuifbare flappen van 500 x 500 mm. Hierdoor zijn de controleschachten compacter in omvang en eenvoudiger te transporteren.

Nieuw is de mogelijkheid om de deksels te vergrendelen met eenvoudig in te bouwen cilinders op twee hoeken van de deksel. Hierdoor kunnen de deksels in openbare ruimten niet meer worden gestolen, hetgeen ook de kans op verdere vernielingen reduceert. Bovendien wordt hiermee de kans op vervuiling door verstopping tot een minimum beperkt, omdat er dan ook geen materiaal van bovenaf in de hemelwaterafvoer kan doordringen.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES