Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Daktuin op het nieuwe gemeentehuis van Lochem

vrijdag 7 maart 2014

De daktuin van het nieuwe gemeentehuis van Lochem is in gebruik genomen. De daktuin maakt onderdeel uit van het gebouw, waarin de gemeente Lochem sinds korte tijd is gehuisvest. Om de ruimte optimaal te benutten is deze 'meervoudig' benut: onder parkeren en boven recreëren. De daktuin is strak vormgegeven en bevat looppaden, verschillende bloeiende planten, hoogteverschillen en meerstammige bomen.

Voorafgaand aan de realisatie van de daktuin, is het dak eerst op waterdichting gekeurd door BDA Dakadvies. Dit onafhankelijke adviesbureau op het gebied van (groene) daken en gevels is door de gemeente in hand genomen om de kwaliteit te beoordelen. Een goede, degelijke waterdichting is van belang om latere problemen, zoals lekkages, te voorkomen.

De basis van het ontwerp bestaat uit wandelpaden van antracietkleurige tegels welke geplaatst zijn tussen sedum-begroeiing in acht verschillende soorten. Hierdoor staat de daktuin maanden achtereen in bloei. Langs en tussen de looppaden zijn grote langwerpige plantbakken van cortenstaal geplaatst, welke uitgevuld zijn met 40 cm intensief daktuinsubstraat en beregeningsleidingen. Het sortiment in deze bakken bestaat onder meer uit zonnehoed (Echinacaea), zegge (Carex), koninginnekruid (Eupatorium) en salie (Salvia). Het overige deel van de daktuin bestaat uit halfverharding van antracietkleurige split. Op één locatie is, met behulp van dit split, een heuvel gecreëerd waarin een meerstammige berk met geschikt groeimedium is geplaatst.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES