Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Nieuwe zero-turn-maaier van Husqvarna

donderdag 19 april 2018

Husqvarna presenteert een professionele maaier voor groenbeheerders en hoveniers: zero-turn-maaier Z560X.

De zitmaaier kan om zijn as draaien zonder vooruit of achteruit te rijden, zodat de gebruiker nauwkeurig rond bomen of andere obstakels kan manoeuvreren. De maaier kenmerkt zich volgens Husqvarna door de onderstaande punten.

Sneller en breder
Met een maaidek van 152 cm kan de Z560X snel grote oppervlakken maaien. Mede door de nieuwe transmissie (Hydrogear ZT5400) kan een maximumsnelheid van 20 km/u worden behaald. Met de dubbele benzinetanks (totaal 45 liter) en de hogere werksnelheid neemt de maaicapaciteit sterk toe in vergelijking met eerdere modellen. De robuuste materialen garanderen volgens Husqvarna duurzaamheid en een lange levensduur, ook bij intensief gebruik. Maairesten worden zijwaarts uitgeworpen, verzameld in een opvangbak of gemulcht.

Productiviteit en veiligheid
De nieuwe, geïntegreerde handrem wordt snel en eenvoudig ingeschakeld door het bedieningsmechanisme opzij te duwen. Een verbeterde accu maakt meer startcycli en betere koude starts mogelijk. De kantelbeveiliging kan dankzij een vergrendelingspin eenvoudig en zonder gereedschap worden ingeklapt. De hoogte-instelling van het maaidek is eveneens aangepast: voor vereenvoudigd en praktisch gebruik is de indicator is nu verticaal geplaatst. De gekleurde digitale brandstofmeter geeft de resterende werktijd aan.

Onderhoud
Als laatste is het onderhoud van de Z560X vereenvoudigd. Het onderstel biedt gebruikers goede en snelle toegang tot belangrijke componenten doordat de bevestigingsklemmen zonder gereedschap los gemaakt kunnen worden. De zekeringenkast met duidelijke labels zorgt voor een snelle beoordeling van de status van de zekeringen.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES