Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Aanschaf lithiumaccu’s elektrisch hoveniersgereedschap op Mia-lijst

donderdag 4 januari 2018

De aanschaf van lithiumhoudende accu's in elektrisch gereedschap voor hoveniers en groenvoorzieners staat per 1 januari 2018 op de Mia-lijst. Dat meldt branchevereniging VHG.

De Mia (milieu-investeringsaftrek) is een lijst met subsidies op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers. Lithiumhoudende accu's in gereedschap zijn een voorbeeld van deze milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. De subsidieregeling bestond al langer voor de bouw- en sloopsector, en is na lobbyen van VHG nu ook van toepassing op de hoveniers- en groenvoorzieningenbranche.

Fiscaal voordeel
De branchevereniging is dan ook enthousiast over de nieuwe regeling. Op de website valt te lezen: 'Het mes snijdt aan twee kanten. Financieel is er een netto fiscaal voordeel van ongeveer zeven procent op de aanschaf te halen. Bovendien kan de hovenier en groenvoorziener voor het onderhoud vanaf nu op een aantrekkelijke manier overschakelen naar fluisterstil en milieuvriendelijk handgereedschap.'

Minimum meldingsbedrag

Voor de lithiumhoudende accu's geldt een minimum meldingsbedrag van 2.500 euro. Bij bijvoorbeeld een prijs van 250 euro per accu moeten dus ten minste tien accu's tegelijk aangeschaft en gemeld worden. De regeling voor hoveniers en groenvoorzieners is al in werking getreden en geldt vanaf 1 januari 2018. De volledige Milieulijst is hier te vinden, met de regeling voor hoveniers en groenvoorzieners op pagina 64.

Bron: VHG

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES