Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Weed Control
Energieweg 9-11
5145 NW Waalwijk
Nederland

Tel: 0416 540 718
Fax: 0416 540 719
E-mail: info@weedcontrol.nl

www.weedcontrol.nl
Over ons Productcategorieën
Onkruid groeit op plaatsen waar het niet thuishoort. Zonder de juiste maatregelen worden bestratingen, halfverhardingen en plantsoenen erdoor overwoekerd. Echter, de bestrijding van onkruid is vaak milieubelastend en verre van effectief.
Weed Control pakt onkruid heel anders aan. Innovatief, efficiënt en zonder gif. Weed Control is de Europese uitvinder en producent van onkruidbestrijdende machines voor terrein- en wegenbeheer. Onze eindklanten zijn onder meer gemeenten, aannemers en uitvoerders. Speciaal voor de tuinbouw ontwikkelen wij bovendien systemen voor het kiemvrij maken van teelaarde.
Welk systeem van Weed Control u ook kiest, bij de ontwikkeling ervan is volledig rekening gehouden met uw praktijkwensen. Daarom zijn productiviteit en duurzaamheid de uitgangspunten. Voor u betekent dit: meer resultaat met minder middelen. Daar kunt u op vertrouwen.

Weed Control maakt geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien is de CO2-uitstoot ongekend laag dankzij energiebesparende maatregelen . Onze systemen zijn er op gericht om zo min mogelijk schade aan te brengen aan de omgeving.
Duurzaamheid betekent ook: oog voor de veiligheid van degenen die met onze machines werken. Een goed voorbeeld daarvan is de Weed Control AIR-serie, die volgens het principe van verhitting werkt zonder brandrisico.
- AIR serie (hete lucht)
De machines uit de serie AIR van WeedControl bestrijden onkruid middels heteluchtcirculatie. De AIR serie is zowel op halfverharding als verharding inzetbaar. De effectiviteit is bovendien optimaal door een hoge werksnelheid en een uitstekende inwerking op onkruid en aanwezige kiemen. Er zijn diverse formaten en soorten, ieder met hun eigen toepassingsgebieden.

- FLAME serie (open vlam)
De FLAME serie bestrijdt onkruid middels openvlam. FLAME machines kunnen zowel op halfverharding als verharding worden ingezet.
Daarnaast zijn er in de FLAME lijn ook diverse producten te vinden welke in zijn te zetten voor ontsmetting in de agrarische markt. Men kan dan denken aan tuinbouw en veeteelt. Deze kunnen zowel op verhard als onverhard terrein worden ingezet.

- STEEL serie (borstel)
De machines uit de STEEL serie lenen zich uitstekend voor de grove onkruidaanpak. Of het nu gaat om het netjes houden van grasranden of het borstelen van sterk vervuilde oppervlakten. WeedControl heeft in de STEEL serie een oplossing op maat.
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Weed Control vernieuwt website
Nieuwe website voor Weed Control online. Met een verbeterde zoekfunctie en duidelijkere informatie over producten als resultaat.
Lees meer
Duitse defensie kiest voor Nederlandse onkruidmachine
De tweede Steel Maximo drievoudige borstelmachine is in gebruik genomen op defensieterreinen in Duitsland.
Lees meer
WeedControl maakt wensen waar!
De laatste jaren is er een toenemende vraag naar kleinere werktuigendragers en lichtere machines. Vanzelfsprekend hoort hier een lichte wendbare onkruidbestrijdingsmachine bij.
Lees meer
Chemievrij onkruidbeheer 100 % op LPG met 0% roetuitstoot!
De dit jaar eerder geintroduceerde GREENTRAC werktuigendrager wordt aangedreven door een Bi-fuel motor , die 100% op LPG of propaan loopt en is uniek in dit soort voertuigen.
Lees meer
WeedControl maakt wensen waar
Weed Control uit Waalwijk kan terugkijken op weer een succesvol jaar. Met de AIR-heteluchtsystemen was het bedrijf dit jaar de absolute marktleider in Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk.
Lees meer
Chemievrij onkruidbeheer 100 % op LPG met 0% roetuitstoot!
Het unieke van de AIR-hetelucht recycle systemen van Weed Control is, naast het zeer lage gasverbruik en de lage onderhoudskosten, de lage CO2-uitstoot. Verder hebben de AIR systemen 0% roetuitstoot.
Lees meer
Dag van de Openbare Ruimte België op 1 februari
De Dag van de Openbare Ruimte vindt daar plaats op 1 februari 2018, en heeft als thema ‘stadsvernieuwing’. Locatie is wederom Expo Brussels.
Lees meer
Alle belangrijke onkruidbestrijdingspartijen bij elkaar in een preview voor Groen Techniek Holland
Op dinsdag 9 mei organiseerde dit vakblad samen met de beursorganisatie Groen Techniek Holland de eerste van drie GTH Demo-Doe-Dagen.
Lees meer
Weedcontrol als totaaloplossing voor chemievrij onkruidbeheer
Met een assortiment aan verschillende methoden, bestaande uit hete lucht, open vlam én borstelen, is elk onkruid effectief te bestrijden met machines van Weedcontrol.
Lees meer
Air Compact Pro: universeel aanbouwwerktuig voor kleine(re) dragers
Weed Control uit Waalwijk heeft onlangs een nieuwe aanbouwwerktuig geïntroduceerd: de Weed Control Air Compact Pro.
Lees meer
1 | 2 | 3
Stomen, borstelen, branden en meer...
Combineer temperatuurstijging met zonnestralen en een snufje regen en je hebt het ultieme recept voor een onkruidexplosie. Gelukkig zijn er volop methoden om die plantjes chemievrij te lijf te gaan – natuurlijk ook onder andere weersomstandigheden.
Superhandig in stedelijk gebied
Het instellen van de luchtstroom naar links, rechts of in de lengterichting maakt het bewerken van gevels en obstakels in één werkgang mogelijk. Ideaal, vindt projectmanager Marvin Hendriks van Wolterinck BV. 'Dat is een van de redenen waarom we voor de AIR Variator 100 hebben gekozen en niet voor een brander of een simpelere heteluchtmachine.'
Alternatieve onkruidbestrijding op boomkwekerijen: hoe staat het ermee?
Door het chemieverbod op verhardingen wijken (boom)kwekers voor hun paden uit naar alternatieve onkruidbestrijdingsmethoden. Ook voor hun cultuurgronden zoeken steeds meer kwekers naar alternatieven voor glyfosaat.
Partners van Stad+Groen tijdens de Dag van de Openbare Ruimte
Het totaal-evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Wat zijn de activiteiten van de partners van Stad+Groen op dit evenement?
Commotie over woekerend onkruid in Druten voor groot deel onterecht
De Drutense groenvoorziening zou er volgens de regionale krant De Gelderlander slecht voor staan en de Drutense politiek zou schoon genoeg hebben van het woekerende onkruid in de gemeente.
Geintegreerd beheer nog ver weg
Als het op onkruidbestrijding op verhardingen aankomt, bestaat de zaligmakende techniek niet. Misschien zit de crux hem juist wel in de combinatie van technieken. In Brugge probeert men sinds een paar jaar zelfs meerdere technieken in één werkgang te combineren.
Vegen is het nieuwe onkruid bestrijden
En het nieuwe codewoord is vegen, vegen en nog eens vegen. In Duitsland doen ze het al met veel succes en die trend komt nu overwaaien naar Nederland. Stad+Groen sprak een aantal zelfverklaarde veegfans.
'Gemeenten hebben nog steeds te weinig kennis over onkruid'
Toen vorig jaar maart het verbod van chemische bestrijdingsmiddelen op verhardingen werd ingevoerd, betekende dat voor alle gemeenten dat zij ineens over moesten stappen op handmatige onkruidbestrijding.
1 | 2 | 3 | 4
FOTOREPORTAGE