Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Empas onkruidkoken
Kruisboog 43
3905 TE Veenendaal
Nederland

Tel: 0318 525 888
Fax: 0318 527 488
E-mail: info@empas.nl

KvK: 30075207

www.onkruidkoken.nl
Heet water onkruidbestrijding
Empas is sinds 1999 specialist op het gebied van onkruidbestrijding met heet water. Dit betreft onkruidbestrijding op (half)verhardingen en openbare terreinen. U bent als gemeente, groenaannemer of hovenier verzekerd van kwaliteitsmachines die eenvoudig in gebruik en eenvoudig te bedienen zijn.

Innovatief en milieuvriendelijk
Empas machines zijn voorzien van innovatieve en milieuvriendelijke heetwater technieken. Dankzij het gebruik van heet water voor het bestrijden van onkruid, wordt het grondwater niet belast met chemicaliën. Hiermee speelt Empas in op de beperkingen die overheden stellen aan het gebruik van chemicaliën voor onkruidbeheer.

Volvelds heetwatertechniek
Door heet water (102 °C) over het onkruid te vloeien barst de celstructuur van de plant. De plant moet vervolgens uit zijn reserves putten om de schade van de temperatuurshock te herstellen. Na gemiddeld drie á vier behandelingen (afhankelijk van de onderhoudsgeschiedenis van het gebied) is het onkruid uitgeput en vergaat het. Door volvelds onkruid te bestrijden, werkt heet water preventief tegen het kiemen van een groot aantal onkruidzaden, mossen en algen. Water is de beste energiedrager om dit voor elkaar te krijgen, het draagt 20x meer energie (warmte) over dan andere thermische methodes.

Service
Na aanschaf van een heet water unit zorgt Empas dat u deze in topconditie krijgt aangeleverd. Een van de specialisten legt precies uit hoe de machine werkt en hoe u alle mogelijkheden optimaal benut. Daarna is service gegarandeerd door een betrouwbare dealer in uw eigen regio. Doordat de techniek eenvoudig is, is de machine ook eenvoudig opgebouwd. Zo is er geen complexe elektronica en software nodig. Dit resulteert in een betrouwbare machine die eenvoudig te onderhouden is.

MCB-E:


MCP:

MCE:


MCB:


MCB-TWIN:
CONTACTPERSONEN
Gerard Baars
R&D en Sales
06-51523470
gerard@empas.nl
Evert Langebeeke
Sales
evert@empas.nl
Arjen Westeneng
Service / Sales coördinator
arjenw@empas.nl
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
'Empas heetwaterunit bespaart groenprofessionals 25 procent brandstof'
De Empas MCB-Twin is in de praktijk getest bij de gemeente Wageningen, door urenstanden te koppelen aan het verbruik.
Lees meer
Wetgeving rondom onkruidbeheer
Voor een hovenier is wet- en regelgeving niet bepaald de leukste materie om in te duiken. Toch is het erg belangrijk als u uw werk goed en volgens de regels wilt uitvoeren.
Lees meer
Empas toont de nieuwe MCB-Twin.
Van 12 tot en met 14 september staat Empas met o.a. de nieuwe MCB-Twin op de grootste Nederlandse vakbeurs voor professionals in de openbare ruimte, namelijk Groen Techniek Holland in Biddinghuizen.
Lees meer
De laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrische onkruidbestrijding
De GTH Demo-Doe-Dag Zero Emission staat volledig in het teken van geluidsarm (en zuinig) materieel. Onkruidbestrijding is één van de thema’s die deze dag aan bod komt.
Lees meer
Alle belangrijke onkruidbestrijdingspartijen bij elkaar in een preview voor Groen Techniek Holland
Op dinsdag 9 mei organiseerde dit vakblad samen met de beursorganisatie Groen Techniek Holland de eerste van drie GTH Demo-Doe-Dagen.
Lees meer
Empas toont Multihog met MCP-opbouw
Empas is op de Demo-Doe-Dag present met een Multihog-werktuigdrager met MCP-opbouw. Deze MCP-unit is speciaal ontwikkeld voor onkruidbeheer door groenaannemers.
Lees meer
Pekel sproeien op kurk ingevulde kunstgrasveld op KNVB complex
Gerard van de firma Agterberg draait braaf rondjes met zijn compact tractor op het nieuwe kunstgrasveld van de KNVB Campus. De pekel moet zorgen dat het veld weer zo snel mogelijk weer bespeelbaar is.
Lees meer
Empas introduceert nieuwe opbouwbare pekelunit
Empas introduceert een nieuwe opbouw-pekelunit voor gladheidbestrijding. Daarmee zijn werktuigdragers naast onkruidbeheer ook in te zetten voor winterwerk.
Lees meer
Nieuw project van start in Innovatieprogramma Boomkwekerij
Binnen het Innovatieprogramma Boomkwekerij zijn vorig jaar negen projecten van start gegaan. Dit jaar is daar het project ‘Duurzame onkruidbestrijding met heet water techniek’ van Boomwereld bijgekomen.
Lees meer
Empas introduceert nieuwe heetwaterunits voor onkruidbeheer
Empas introduceert 8, 9 en 10 september tijdens de Groen Techniek Holland in Biddinghuizen (stand 4.17) twee vernieuwende heetwaterunits voor onkruidbeheer.
Lees meer
1 | 2
Stomen, borstelen, branden en meer...
Combineer temperatuurstijging met zonnestralen en een snufje regen en je hebt het ultieme recept voor een onkruidexplosie. Gelukkig zijn er volop methoden om die plantjes chemievrij te lijf te gaan – natuurlijk ook onder andere weersomstandigheden.
Partnernieuws
De Hovenier is een nieuw vakblad. Dit vakblad richt zich op de relatief kleine bedrijven, bedrijven, die zich focussen op de particuliere tuinen en het MKB segment. Uitgangspunt van dit vakblad is: Van de hovenier, voor de hovenier, door de hovenier.
Snel naar het kookpunt
De toepassing van chemische middelen om verharding onkruidvrij te houden is vanaf 2018 definitief verboden in Nederland. Inmiddels worden er al verschillende alternatieven aangeboden. Bij RMN zetten ze stevig in op de zogenaamde heetwatermethode.
Onkruidmachine overzicht
Mijn oma had vroeger en stofzuiger die alles kon: kloppen, vegen en zuigen. Voor modern onkruidbeheer is één machine al lang niet meer voldoende. Daar is een geïntegreerd beheer en dus een uitgebalanceerde afstemming van verschillende technieken en machines een must. Wat is er allemaal te koop in Nederland op gebied van onkruidbeheer?
Vegen is het nieuwe onkruid bestrijden
En het nieuwe codewoord is vegen, vegen en nog eens vegen. In Duitsland doen ze het al met veel succes en die trend komt nu overwaaien naar Nederland. Stad+Groen sprak een aantal zelfverklaarde veegfans.
Alle belangrijke onkruidbestrijdingspartijen bij elkaar in een preview voor Groen Techniek Holland
Op dinsdag 9 mei organiseerde dit vakblad samen met de beursorganisatie Groen Techniek Holland de eerste van drie GTH Demo-Doe-Dagen. In totaal vormen drie van deze dagen de aanloop naar Groen Techniek Holland in september.
Vele handen maken licht werk
Producent van spuitapparatuur Empas brengt een nieuw model heetwaterunit op de markt: de MCB-TWIN. Met deze variant op de bekende MCB kan met twee personen gewerkt worden.
Multihog zet de aanval op monomachines in
Makkelijk om te bouwen. Meer laadcapaciteit. Een veersysteem dat langere werkdagen en hogere snelheden toelaat. Een knop die de rijeigenschappen omtovert tot die van een maaimachine. Een traploos inregelbare werkstand die aftakas, rijsnelheid en motortoerental onafhankelijk van elkaar laat functioneren.
1 | 2
FOTOREPORTAGE