Archief Agenda Adverteren Contact Disclaimer
Dak en gevel techniek Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Wageningen University PPO
P.O. Box 200
6670 AE Zetten
Nederland

Tel: 0317 - 480100
E-mail: jelle.hiemstra@wur.nl

OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
WUR over kansen overheidsgrond
Overheidsgronden bieden kansen voor natuur en samenleving die nu vaak onbenut blijven. Dat meldt Wageningen University & Research op de site Nature Today.
Lees meer
Zó ziet essentaksterfte eruit
Herkenning van essentaksterfte is niet voor iedereen even gemakkelijk. In een filmpje legt onderzoeker Paul Copini uit waar je op moet letten.
Lees meer
Start onderzoek residuen boomkwekerijgewassen
Dit jaar vindt onderzoek plaats naar residuen van gewasbeschermingsmiddelen in de boomkwekerijsector. Er worden twaalf gewassen onderzocht.
Lees meer
Groenlinks Den Haag wil opheldering over deelname groencompetitie
Groenlinks Den Haag wil weten wat het de gemeente gekost heeft om deel te nemen aan de nationale groencompetitie van Entente Florale.
Lees meer
'Geen eenduidige oorzaak voor wintersterfte honingbijen'
Onderzoek laat zien dat noch ziekten, noch het landschap of voedsel, noch chemische middelen als enige oorzaak van wintersterfte aangewezen kunnen worden.
Lees meer
‘Niet direct kappen en snoeien bij essentaksterfte’
Wees terughoudend in het kappen en snoeien van essen. Dat is de boodschap van onderzoekers van WUR. Met name oudere bomen zijn in staat nog jarenlang te leven of deels te herstellen van essentaksterfte.
Lees meer
Professor Leinauer (WUR) bezoekt Nederlandse golfbanen
De afgelopen weken heeft professor Bernd Leinauer (houder van de speciale leerstoel Turfgrass Ecology) een introducerende tour gemaakt langs enkele Nederlandse golfbanen.
Lees meer
Essen tegen de vlakte in de Achterhoek
Staatsbosbeheer heeft onlangs grootschalige bomenkap aangekondigd in de Achterhoek. Die plannen roepen de nodige weerstand op.
Lees meer
Start ketenproject vruchtboomkanker
In Randwijk is het project ‘Integrale ketenaanpak voor beheersing van vruchtboomkanker’ van start gegaan.
Lees meer
Eerste concert door bomen op Nederlandse bodem
Bomen uit Polen, Brazilië, China, België en Nederland laten van zich horen tijdens Talking Trees op 19 augustus in Bergeijk.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 12
Groenten voor het grijpen
Aardbeien, maar ook bietjes, suikermais, lollo rosso, spitskool en – wie kent het nog – palmkool: het is een greep uit de aanplant van de eerste ‘eetbare plantenbakken’ die 25 juli in Goor werden geplaatst.
Ambitie om in vijf jaar een volledige turfgrass-afdeling op poten te hebben
Nederland heeft eindelijk een eigen professor turfgrass sciences. De DTRF (Dutch Turfgrass Research Foundation) en de universiteit van Wageningen hebben vele jaren gelobbyd, maar op 1 juli 2017 ging professor Leinauer aan de slag.
Ambitie om in vijf jaar een volledige turfgrass-afdeling op poten te hebben
Nederland heeft eindelijk een eigen professor turfgrass sciences. De DTRF (Dutch Turfgrass Research Foundation) en de universiteit van Wageningen hebben vele jaren gelobbyd, maar op 1 juli 2017 ging professor Leinauer aan de slag.
Green Deal worstelt met kennislacune
‘Er is nog te weinig onderzoek gedaan naar alternatieven voor chemische gewasbeschermingsmiddelen op golfbanen.’ Dat schrijven WURonderzoekers Taco Regensburg en Cesar Niëto in het in januari uitgekomen DTRF-onderzoek naar alternatieven voor chemische gewasbeschermingsmiddelen op golfbanen.
Deense golfsector meet werkelijke milieubelasting, terwijl Nederland lijkt aan te koersen op absolute ban op gewasbeschermingsmiddelen
Ook in Denemarken maakt de politiek zich hard voor het uitbannen van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Toch lijkt het alsof de Deense golfsector daarbij meer coulance heeft weten te bedingen dan in Nederland het geval is.
Zal de kastanjebloedingsziekte nu eindelijk een halt toegeroepen worden?
Ook de kastanjebomen in de gemeente Sittard-Geleen ontsprongen de dans niet. In 2008 werden hier al de eerste door de kastanjebloedingsziekte aangetaste bomen gerooid.
Moderne trekker niet noodzakelijk veiliger
Alle moderne technologie ten spijt lijkt het werken met trekkers er de afgelopen jaren nauwelijks veiliger op geworden. Volgens arboconsultant Jan Polman is vooral de menselijke factor debet aan de risicosituaties en ongevallen.
Negende editie Boominfodag zet nieuwe koers voort
In enkele jaren tijd is de Boominfodag uitgegroeid tot een evenement van formaat dat gewaardeerde sprekers weet te trekken. Na de verhuizing naar een andere locatie van vorig jaar, vindt op 31 mei en 1 juni van dit jaar bij Van Hall Larenstein te Velp alweer de negende editie plaats.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6