Archief Agenda Adverteren Contact Disclaimer
Dak en gevel techniek Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Groundsman
Stad+Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Wageningen University PPO
P.O. Box 200
6670 AE Zetten
Nederland

Tel: 0317 - 480100
E-mail: jelle.hiemstra@wur.nl

OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
‘Niet direct kappen en snoeien bij essentaksterfte’
Wees terughoudend in het kappen en snoeien van essen. Dat is de boodschap van onderzoekers van WUR. Met name oudere bomen zijn in staat nog jarenlang te leven of deels te herstellen van essentaksterfte.
Lees meer
Professor Leinauer (WUR) bezoekt Nederlandse golfbanen
De afgelopen weken heeft professor Bernd Leinauer (houder van de speciale leerstoel Turfgrass Ecology) een introducerende tour gemaakt langs enkele Nederlandse golfbanen.
Lees meer
Essen tegen de vlakte in de Achterhoek
Staatsbosbeheer heeft onlangs grootschalige bomenkap aangekondigd in de Achterhoek. Die plannen roepen de nodige weerstand op.
Lees meer
Start ketenproject vruchtboomkanker
In Randwijk is het project ‘Integrale ketenaanpak voor beheersing van vruchtboomkanker’ van start gegaan.
Lees meer
Eerste concert door bomen op Nederlandse bodem
Bomen uit Polen, Brazilië, China, België en Nederland laten van zich horen tijdens Talking Trees op 19 augustus in Bergeijk.
Lees meer
Van Dam maakt 'Bodemkaart van Nederland' vrij beschikbaar
Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) maakt de 'Bodemkaart van Nederland' - een omvangrijke database over de Nederlandse bodem - vrij toegankelijk voor iedereen.
Lees meer
Fietspad met stof uit hout en planten geopend in Wageningen
Twee jaar geleden werd er al mee geëxperimenteerd: asfalt met lignine, onder meer afkomstig uit bomen. Afgelopen maandag werd in Wageningen een fietspad op basis van dit materiaal geopend.
Lees meer
'Gewasbescherming in de vollegrond moet groener'
Begin juni 2017 is het onderzoeksprogramma 'Groen' gestart, waarin onderzoek wordt gedaan naar tools voor actuele problemen in vollegrondsteelten en naar nieuwe duurzame teeltsystemen.
Lees meer
'Gezond bodemleven kan bijdragen aan duurzame landbouw'
Een gezond bodemleven kan bijdragen aan duurzame landbouw, die naast een goede opbrengst ook ziektes in toom houdt en koolstof en stikstof vastlegt.
Lees meer
Officiële start Forward Farming
Woensdag 10 mei startte Bayer officieel met het Forward Farming concept. Tijdens een bijeenkomst stond het bedrijf stil bij de toekomst van de landbouw.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11
Zal de kastanjebloedingsziekte nu eindelijk een halt toegeroepen worden?
Ook de kastanjebomen in de gemeente Sittard-Geleen ontsprongen de dans niet. In 2008 werden hier al de eerste door de kastanjebloedingsziekte aangetaste bomen gerooid.
Moderne trekker niet noodzakelijk veiliger
Alle moderne technologie ten spijt lijkt het werken met trekkers er de afgelopen jaren nauwelijks veiliger op geworden. Volgens arboconsultant Jan Polman is vooral de menselijke factor debet aan de risicosituaties en ongevallen.
Negende editie Boominfodag zet nieuwe koers voort
In enkele jaren tijd is de Boominfodag uitgegroeid tot een evenement van formaat dat gewaardeerde sprekers weet te trekken. Na de verhuizing naar een andere locatie van vorig jaar, vindt op 31 mei en 1 juni van dit jaar bij Van Hall Larenstein te Velp alweer de negende editie plaats.
Geld groeit straks wél aan de Nederlandse bomen!
De Vereniging Stadswerk Nederland en de Vereniging Hoveniers en Groenvoorzieners zijn sinds begin 2015 bezig om het Amerikaanse iTree naar Nederland te halen. iTree is een rekenmodel dat de waarde van bomen in geld uitdrukt.
Welkom in The Smart City
Toen ik op de middelbare school zat, was het bepaald niet cool om een nerd te zijn. Nerds kregen geen meisjes en al zeker niet de knappe. Dat beeld is volledig gekanteld. In onze ICTgedreven maatschappij zijn nerds de nieuwe stars.
Boomkwekers zijn verslaafd aan ingrijpen. Moet dat ophouden?
Onder boomkwekers is vaak een defensieve houding te bemerken als het gaat om gewasbescherming. De vraag is of dat de juiste insteek is.
Wandelende maaiers en bemesters in Purmerend
Al enige tijd liep fieldmanager Jan Butter ermee rond, het idee om de velden te laten begrazen door lammeren. Dit jaar werd die wens werkelijkheid.
Fallopia gaat niet meer weg
‘De woekerplant Fallopia is in Nederland niet meer uit te roeien.’ Dat zegt Wim van der Putten, hoogleraar functionele biodiversiteit en werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in Wageningen.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6