Archief Agenda Adverteren Contact Disclaimer
Dak en gevel techniek Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Wageningen University PPO
P.O. Box 200
6670 AE Zetten
Nederland

Tel: 0317 - 480100
E-mail: jelle.hiemstra@wur.nl

OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Onderzoekers starten Nationale Zadencollectie inheemse wilde planten
Onderzoekers van WUR en Radboud Universiteit werken aan een zadenbank om bedreigde, inheemse wilde planten genetisch veilig te stellen.
Lees meer
Essen en iepen centraal bij beheerdersbijeenkomst Groningen
Jelle Hiemstra, onderzoeker bomen en stedelijk groen van Wageningen University, gaf woensdag 8 november voorlichting over essentaksterfte.
Lees meer
8 december: DTRF-kennisdag met hoogleraar Leinauer
Aansluitend aan het Nationaal Golf & Groen Symposium organiseert de DTRF (Dutch Turfgrass Research Foundation) op vrijdag 8 december de DTRF-kennisdag 2017.
Lees meer
'Opengrondstuinbouwbedrijven zitten krap bij kas'
Meer dan één derde van de opengrondstuinbouwbedrijven geeft aan krap bij kas te zitten. Dat meldt Wageningen University vandaag.
Lees meer
WUR over kansen overheidsgrond
Overheidsgronden bieden kansen voor natuur en samenleving die nu vaak onbenut blijven. Dat meldt Wageningen University & Research op de site Nature Today.
Lees meer
Zó ziet essentaksterfte eruit
Herkenning van essentaksterfte is niet voor iedereen even gemakkelijk. In een filmpje legt onderzoeker Paul Copini uit waar je op moet letten.
Lees meer
Start onderzoek residuen boomkwekerijgewassen
Dit jaar vindt onderzoek plaats naar residuen van gewasbeschermingsmiddelen in de boomkwekerijsector. Er worden twaalf gewassen onderzocht.
Lees meer
Groenlinks Den Haag wil opheldering over deelname groencompetitie
Groenlinks Den Haag wil weten wat het de gemeente gekost heeft om deel te nemen aan de nationale groencompetitie van Entente Florale.
Lees meer
'Geen eenduidige oorzaak voor wintersterfte honingbijen'
Onderzoek laat zien dat noch ziekten, noch het landschap of voedsel, noch chemische middelen als enige oorzaak van wintersterfte aangewezen kunnen worden.
Lees meer
‘Niet direct kappen en snoeien bij essentaksterfte’
Wees terughoudend in het kappen en snoeien van essen. Dat is de boodschap van onderzoekers van WUR. Met name oudere bomen zijn in staat nog jarenlang te leven of deels te herstellen van essentaksterfte.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 12
Probos-rapport duizendknoop laat geen duidelijke 'beste methode' zien
De hardnekkigste van alle invasieve exoten is met afstand Aziatisch duizendknoop. Probos heeft recent een rapport gepubliceerd waarin de effectiviteit en kosten van verschillende, in een landelijke praktijkproef toegepaste bestrijdingsmethodes met elkaar worden vergeleken. Wat blijkt: een makkelijke oplossing is er niet.
Gaat een Japanse bladvlo Nederland redden van de Fallopia-woeker?
Kopte Stad en Groen vorig jaar nog dat het woekerkruid Fallopia onuitroeibaar lijkt, nu gloort er hoop op succesvolle bestrijding. Die hoop heet Aphalara itadori, een Japanse bladvlo. In Britse proeven zijn al successen geboekt met de bladvlo als biologisch bestrijdingsmiddel tegen Fallopia japonica.
'Aanpak reuzenberenklauw vraagt om centrale regie'
‘Binnen de bebouwde kom hebben gemeenten de reuzenberenklauw doorgaans aardig onder controle. Daarbuiten is dat een ander verhaal. De bestrijding van het reuzenonkruid schreeuwt om samenwerking tussen terreinbeheerders.’
Groenten voor het grijpen
Aardbeien, maar ook bietjes, suikermais, lollo rosso, spitskool en – wie kent het nog – palmkool: het is een greep uit de aanplant van de eerste ‘eetbare plantenbakken’ die 25 juli in Goor werden geplaatst.
Ambitie om in vijf jaar een volledige turfgrass-afdeling op poten te hebben
Nederland heeft eindelijk een eigen professor turfgrass sciences. De DTRF (Dutch Turfgrass Research Foundation) en de universiteit van Wageningen hebben vele jaren gelobbyd, maar op 1 juli 2017 ging professor Leinauer aan de slag.
Ambitie om in vijf jaar een volledige turfgrass-afdeling op poten te hebben
Nederland heeft eindelijk een eigen professor turfgrass sciences. De DTRF (Dutch Turfgrass Research Foundation) en de universiteit van Wageningen hebben vele jaren gelobbyd, maar op 1 juli 2017 ging professor Leinauer aan de slag.
Green Deal worstelt met kennislacune
‘Er is nog te weinig onderzoek gedaan naar alternatieven voor chemische gewasbeschermingsmiddelen op golfbanen.’ Dat schrijven WURonderzoekers Taco Regensburg en Cesar Niëto in het in januari uitgekomen DTRF-onderzoek naar alternatieven voor chemische gewasbeschermingsmiddelen op golfbanen.
Deense golfsector meet werkelijke milieubelasting, terwijl Nederland lijkt aan te koersen op absolute ban op gewasbeschermingsmiddelen
Ook in Denemarken maakt de politiek zich hard voor het uitbannen van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Toch lijkt het alsof de Deense golfsector daarbij meer coulance heeft weten te bedingen dan in Nederland het geval is.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7