Archief Agenda Adverteren Contact Disclaimer
Dak en gevel techniek Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Groundsman
Stad+Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Wageningen University PPO
P.O. Box 200
6670 AE Zetten
Nederland

Tel: 0317 - 480100
E-mail: jelle.hiemstra@wur.nl

OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
'Gewasbescherming in de vollegrond moet groener'
Begin juni 2017 is het onderzoeksprogramma 'Groen' gestart, waarin onderzoek wordt gedaan naar tools voor actuele problemen in vollegrondsteelten en naar nieuwe duurzame teeltsystemen.
Lees meer
'Gezond bodemleven kan bijdragen aan duurzame landbouw'
Een gezond bodemleven kan bijdragen aan duurzame landbouw, die naast een goede opbrengst ook ziektes in toom houdt en koolstof en stikstof vastlegt.
Lees meer
Officiële start Forward Farming
Woensdag 10 mei startte Bayer officieel met het Forward Farming concept. Tijdens een bijeenkomst stond het bedrijf stil bij de toekomst van de landbouw.
Lees meer
Lagere overleving bijenvolken tijdens afgelopen winter
Bijna negen op de tien bijenvolken in ons land hebben de winter overleefd, blijkt uit de jaarlijkse tellingen onder imkers.
Lees meer
Pilot naar invloed groen op herstel (ex-)kankerpatiënten
Vorige week werd in Almere een zogenaamde Healing Garden geopend. In dit pilotproject wordt gekeken of en hoe groen helpt bij het herstelproces van (voormalig) kankerpatiënten.
Lees meer
Chinese 'Solar Greenhouse'-kas in Bleiswijk geopend
De tuinbouwkas staat op het terrein van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, naast het Improvement Centre van Delphy in Bleiswijk.
Lees meer
'Eén op de vijf tekenbeten vindt plaats binnen stedelijk gebied'
Uit een onderzoek naar tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl blijkt dat eén op de 5 tekenbeten plaatsvindt binnen stedelijk gebied.
Lees meer
'Nieuwe stap naar gewassen die tegen grote droogte kunnen'
Een internationaal onderzoeksteam heeft het DNA in kaart gebracht van Xerophyta viscosa, ook wel ‘herrijzende plant’ genoemd.
Lees meer
Zes bedrijven inmiddels 'erkend verwerker invasieve exoten'
Om in aanmerking te komen voor certificering moeten bedrijven voldoen aan verschillende voorwaarden omtrent het composteerproces en de kennis van medewerkers.
Lees meer
Klimaatverandering inzichtelijk maken met nieuwe app
De Natuurkalender van Wageningen University en het internationale wetenschaps- en onderwijsprogramma Globe lanceren een app waarmee de invloed van de seizoenen op bomen zichtbaar wordt gemaakt middels een timelaps.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11
Negende editie Boominfodag zet nieuwe koers voort
In enkele jaren tijd is de Boominfodag uitgegroeid tot een evenement van formaat dat gewaardeerde sprekers weet te trekken. Na de verhuizing naar een andere locatie van vorig jaar, vindt op 31 mei en 1 juni van dit jaar bij Van Hall Larenstein te Velp alweer de negende editie plaats.
Geld groeit straks wél aan de Nederlandse bomen!
De Vereniging Stadswerk Nederland en de Vereniging Hoveniers en Groenvoorzieners zijn sinds begin 2015 bezig om het Amerikaanse iTree naar Nederland te halen. iTree is een rekenmodel dat de waarde van bomen in geld uitdrukt.
Welkom in The Smart City
Toen ik op de middelbare school zat, was het bepaald niet cool om een nerd te zijn. Nerds kregen geen meisjes en al zeker niet de knappe. Dat beeld is volledig gekanteld. In onze ICTgedreven maatschappij zijn nerds de nieuwe stars.
Boomkwekers zijn verslaafd aan ingrijpen. Moet dat ophouden?
Onder boomkwekers is vaak een defensieve houding te bemerken als het gaat om gewasbescherming. De vraag is of dat de juiste insteek is.
Wandelende maaiers en bemesters in Purmerend
Al enige tijd liep fieldmanager Jan Butter ermee rond, het idee om de velden te laten begrazen door lammeren. Dit jaar werd die wens werkelijkheid.
Fallopia gaat niet meer weg
‘De woekerplant Fallopia is in Nederland niet meer uit te roeien.’ Dat zegt Wim van der Putten, hoogleraar functionele biodiversiteit en werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in Wageningen.
Boombeheerders staan machteloos tegenover kastanjebloedingsziekte
‘De kastanjebloedingsziekte (KBZ) is zeker nog niet op zijn retour.’ Dat zegt Fons van Kuik, senior onderzoeker gewasbescherming, boomziekten en plagen aan Wageningen UR. ‘We zijn er inmiddels aan gewend, maar de ziekte woekert wel degelijk door.’
'Team Boomzorg' steekt de handen uit de mouwen in arboretum Oostereng
Eind mei hield het team van Boomzorg zich voor één dag niet bezig met het schrijven over bomen, maar stak het zelf de handen uit de mouwen in het arboretum Oostereng in Wageningen. Onder leiding van projectcoördinator en Wageningen-docent Leo Goudzwaard.
1 | 2 | 3 | 4 | 5