Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
RootBarrier BV
Nobelweg 1
3899 BN Zeewolde
Nederland

Tel: 0320 215 805
Fax: 0320 220 630
E-mail: info@rootbarrier.nl

BTW: NL813814972B01
KvK: 39086383

www.rootbarrier.nl
Duurzame oplossingen tegen wortelopdruk en onkruid voor de professionele groenvoorziening RootBarrier®
RootBarrier B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van duurzame (nonwoven) oplossingen tegen wortelopdruk en onkruid voor de professionele groenvoorziening. Daarnaast levert RootBarrier B.V. producten voor grondstabilisatie, mollenwering, paddenwering, bewatering en vijverafwerking. Door het brede assortiment, de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding inclusief 25 jaar garantie, flexibiliteit en vakinhoudelijke ondersteuning stelt RootBarrier B.V. haar klanten al bijna 15 jaar in staat zich te onderscheiden in de markt. RootBarrier B.V. is de enige producent van de hoogwaardige RootBarrier® wortelweringsschermen die sinds 1995 op de markt zijn, met als basismateriaal Xavan® van DuPont™ (Luxemburg). Daarnaast is RootBarrier B.V. de exclusieve distributeur van de unieke DuPont™ Plantex® onkruidvliezen.

RootBarrier B.V. is in 2004 als zelfstandige onderneming ontstaan vanuit haar moederbedrijf King Nonwovens B.V. en is sinds 2012 onderdeel van King Holding B.V. Met haar directie bestaande uit de eigenaren Bart van der Hart, Jan van Leeuwen en Paul Verwoerd is veel kennis en ervaring aanwezig.
We genieten allemaal van mooie bomen en struiken. Bij die bomen en struiken horen wortels, dat is logisch. Maar omdat die wortels zo ontzettend sterk zijn, kunnen ze voor problemen zorgen. Door te woekeren op plekken waar we liever andere planten zouden willen zien, door fietspaden of het wegdek te beschadigen, of leidingen of kabels weg te drukken. RootBarrier® is de oplossing. RootBarrier® belemmert de wortels niet in hun groei, maar zorgt dat ze gecontroleerd hun weg kunnen vinden naar het water en de voedingsstoffen die ze zoeken.
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Rootbarrier 360 wortelweringsscherm geïnstalleerd voor gemeente Oosterhout
Rootbarrier heeft het Rootbarrier 360 duurzame wortelweringsscherm machinaal ingebouwd voor de gemeente Oosterhout. De gemeente ervoer meerdere jaren wortelopdruk bij het fietspad. Dit is nu verholpen.
Lees meer
GaLaBau gaat half september van start
De internationale vakbeurs voor planning, bouw en onderhoud van stedelijke en groene ruimten opent voor de 23e keer van 12 tot 15 september 2018 haar deuren.
Lees meer
GaLaBau gaat half september van start
De internationale vakbeurs voor Groen, Infra en Water opent voor de 23e keer van 12 tot 15 september 2018 haar deuren. Ook dit jaar is er weer een speciale hal ingericht rondom boomverzorging.
Lees meer
Rootbarrier legt Dupont Plantex Rootprotector aan in Saksen-Anhalt
In de Duitse plaats Petersroda heeft Rootbarrier een waterdoorlatende worteldoek geplaatst. In de vijver waren de wortels van het riet door de leenbodem heen gegroeid.
Lees meer
Wortelweringsscherm voor gemeente Oosterhout
Rootbarrier heeft verschillende projecten afgerond. In Oosterhout werd begin juni voor de gemeente het wortelweringsscherm Rootbarrier 360 geplaatst.
Lees meer
Proef inpakken en afdekken Japanse duizendknoop in Zeewolde
Op een testlocatie in Zeewolde is een proef gestart met het inpakken en afdekken van de Japanse duizendknoop. Na het kortmaaien van de plant werd vorige week de tweede stap genomen in de voorbereiding: het afdekken.
Lees meer
Column: Tijd begint te dringen voor bestrijding Japanse duizendknoop
We moeten investeren in het beheren en beheersen van de Japanse duizendknoop om verdere besmettingen te voorkomen. Dat stelt Bart van der Hart (Rootbarrier) in een column.
Lees meer
Nieuw paddenscherm in Monster
Op een braakliggend terrein in Monster werd na onderzoek de rugstreeppad gevonden. Reden genoeg om een paddenscherm te installeren.
Lees meer
Wortelgeleiding Rollrib in meer maten verkrijgbaar
Enige tijd geleden introduceerde Rootbarrier zijn wortelbegeleidingssysteem op rol. Het product is nu verkrijgbaar in nog meer maten.
Lees meer
Werk in beeld: Rootbarrier Rollrib te Etten-Leur
In opdracht van de gemeente Etten-Leur wordt dit jaar het gehele Van Bergenplein, het kernwinkelgebied in Etten-Leur Noord, gerenoveerd.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5
Mag het wat minder?
Het streven van beheerders van openbaar groen om altijd het beste resultaat te bereiken, is lovenswaardig. Maar hebben we daar dan per se alleen materiaal van de beste kwaliteit voor nodig, zeker wanneer het gaat om kunststof?
Blauw, blauwer, blauwst
De oogst aan innoverende waterprojecten.
Duizendknoop bestrijden - of eigenlijk beheren - met waterdoorlatend doek
Proeven lijken aan te tonen dat je met uitputting alleen duizendknoop niet kunt uitschakelen. Rootbarrier uit Lelystad heeft nu in Duitsland een aantal proeven gedaan met het waterdoorlatende Plantex Platinum-doek, dat zorgt dat men een 'besmet' perceel in ieder geval kan blijven gebruiken.
Bomen over boomprojecten
De mooiste projecten van de afgelopen periode in the spotlights.
Partners van Stad+Groen tijdens de Dag van de Openbare Ruimte
Het totaal-evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Wat zijn de activiteiten van de partners van Stad+Groen op dit evenement?
Dag van de Openbare Ruimte
Woensdag 28 september en donderdag 29 september vindt in de Jaarbeurs in Utrecht een nieuwe editie van de Dag van de Openbare Ruimte plaats.
'Het toepassen van onkruiddoek past goed in het nieuwe beheren'
Invasieve exoten als de Japanse duizendknoop en de berenklauw vormen een steeds grotere bedreiging voor inheemse plantensoorten. Deze, maar ook de meer ‘dagelijkse’ ongewenste planten kunnen een doorn in het oog zijn voor de beheerder. Regelgeving rond chemie vraagt om andere beheersmaatregelen.
De Groene Index
1 | 2
FOTOREPORTAGE