Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Young Green Professionals


OMSCHRIJVING MERKEN
De groene sector is relatief klein. Dat heeft de nodige voordelen, maar zorgt er ook voor dat vaak dezelfde bekende gezichten voorbij komen. Voor bedrijven en de sector als geheel is het goed dat er zo nu en dan een aanwas is van jonge professionals; ambitieuze mensen met een frisse blik op de sector.

Om deze groep eens extra in het zonnetje te zetten, riep uitgeverij NWST vorig jaar het initiatief Young Professionals in het leven. De Young Green Professional is de spreekwoordelijke jonge hond, vanwege zijn oneindige energie, vanwege de doelen die hij stelt, door het feit dat hij niet bang is voor een sprong in het diepe en/of de dingen net anders weet te belichten.
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Word jij Young Green Professional van 2018?
Vorig jaar werden 22 jonge enthousiastelingen in het zonnetje gezet met het initiatief Young Green Professionals. Dat kon rekenen op zoveel positieve reacties, dat de redactie dit initiatief voortzet.
Lees meer
Wie zijn dé Young Professionals van de groenbranche?
De redactie is op zoek naar dé Young Professionals van de groenbranche. Ben of ken jij iemand? Laat het ons weten.
Lees meer
'Voor inspiratie moet een landschapsarchitect gebruik maken van zijn vrije tijd en om zich heen kijken'
De gemeenten Wassenaar en Voorschoten hebben ruim 270 hectare aan openbaar groen en 150 speelplekken, die Ralph Pitlo allemaal beheert. Hoewel hij overspoeld wordt door werk, staat hij altijd voor zijn collega's klaar. Hij denkt in oplossingen. Hij is als beheerder veel breder actief dan zijn functie van hem vraagt, of het nu gaat om een heldere visie voor
Specialist in stedelijke leefbaarheid krijgt steeds meer werk
Gerwin de Vries is een sterk opkomend landschapsarchitect. Het bedrijf LINT, dat hij met zijn oud-studiegenoot Alexander Herrebout heeft opgericht, bestaat al bijna vier jaar en trekt steeds meer projecten van grote allure naar zich toe op het gebied van ecologie, water en voedsel.
Subsidie alleen is niet genoeg; groen heeft een goede lobby nodig
Mario Geuze werkt als beleidsmedewerker dak- en gevelbegroening bij het Landelijk Bureau van Branchevereniging VHG (Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners).
Het échte verhaal achter de dingen
Bas Visscher. Zijn jarenlange vakkennis als boomverzorger en leider van projecten staat buiten kijf. Wat deze jonge, maar betrokken boomverzorger vooral kenmerkt, is zijn inlevingsvermogen in alles wat leeft.
Vasteplantenkweker Jonkers: 'Zonder markting, branding en samenwerken tel je niet mee in deze aanbodmarkt'
Wie kent hortensia Forever&Ever in de paarse pot niet? De broers Rob en John Jonkers staan aan de basis van dit concept, samen met zakenpartner en marketingspecialist Vincent van Rijswijk.
Ik wil heel Europa door!
Deze 'frisse wind' leidt sinds iets meer dan een jaar één van Nederlands grootste en oudste boomkwekerijen: Udenhout. Het bedrijf heeft zestig werknemers en zet zowel nationaal als internationaal af. Hij is ambitieus op alle vlakken!
Werkvoorbereider Jasper Haster: 'Digitaliseren en realtime werken is de toekomst, ook voor de boomkwekerij
Jasper Haster was haast voorbestemd om bij Boomkwekerij Ebben te komen werken. Hij zat met de zoon van Toon Ebben op de scouting. Op zijn dertiende fietste Haster naar Boomkwekerij Ebben om te vragen of hij er mocht komen werken.
Jonge sportveldbeheerder ambieert medezeggenschap op beleidsniveau
Joop Schinkel (35) is de sportveldbeheerder van Castricum en geeft leiding aan twee fulltimers, twee parttimers en vrijwilligers bij de clubs. Hij heeft 33 velden onder zijn hoede, verspreid over zeven sportcomplexen. Hij heeft een uitgesproken mening over alles wat met zijn vak te maken heeft.
1 | 2 | 3