Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
GTH Demo-Doe-Dag Onkruid & Reiniging
Estafettelaan 7
1318 EG Almere


OMSCHRIJVING
Op dinsdag 9 mei start een unieke samenwerking: in aanloop naar Groen Techniek Holland 2017 organiseert uitgeverij NWST, bekend van dit vakblad, samen met de beursorganisatie de Groen Techniek Holland Demo-Doe-Dagen 2017. Met als eerste in een reeks van drie: de GTH Demo-Doe-Dag: Onkruid & Reiniging.

Met diverse demo's laten spelers uit de branche deze dag zien wat er anno 2017 allemaal mogelijk is op onkruidbestrijdingsgebied. Uiteraard passeren diverse thermische- borstel- en heetwatertechnieken de revue. Niet alleen is het mogelijk om de machines en andere nieuwigheden van dichtbij te bekijken, ook mogen bezoekers deze zelf uitproberen!

Deze Demo-Doe-Dag vindt plaats op 9 mei van 11:00 tot circa 15:00 op de parkeerplaats van Fanny Blankers Koen Sportpark, met dank aan de Tomingroep, verantwoordelijk voor het onderhoud in Almere. Deelname is gratis. De organisatie zorgt voor een lunch. Aanmelden is daarom gewenst en kan hier.

De samenwerking met Groen Techniek Holland houdt in dat we in aanloop naar de beurs in september met de vakbladen van NWST een aantal van deze korte demonstratiedagen organiseren, zoals een smart fieldmanagement-dag en een zero emission-dag. Houd voor meer informatie over deze bijeenkomsten de websites van de vakbladen in de gaten.
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Website GTH Demo-Doe-Dagen gelanceerd: gthdemodoedagen.nl
Sinds kort beschikt de GTH Demo-Doe-Dag over een eigen website: gthdemodoedagen.nl. Op de website is de laatste informatie te vinden rond de evenementen.
Lees meer
Asten en Someren kiezen integrale benadering met de Weedsteam
De Weedsteam is lastig in een ‘voorgeschreven indeling’ te plaatsen; het is geen heet water, geen hete lucht en geen uv-brander, maar eerder een ‘allegaartje’ van deze technieken. Theo van Eijden (Jean Heybroek) vertelt hoe het werkt.
Lees meer
De eerste GTH Demo-Doe-Dag gemist? Kijk hier voor de sfeerimpressie!
De eerste GTH Demo-Doe-Dag gemist? Het camera-team heeft een sfeerimpressie gemaakt. Zie hier het resultaat!
Lees meer
Alle belangrijke onkruidbestrijdingspartijen bij elkaar in een preview voor Groen Techniek Holland
Op dinsdag 9 mei organiseerde dit vakblad samen met de beursorganisatie Groen Techniek Holland de eerste van drie GTH Demo-Doe-Dagen.
Lees meer
FOTOREPORTAGE: GTH Demo-Doe-Dag Onkruid & Reiniging
Met een bijeenkomst Onkruid & Reiniging werd 9 mei de aftrap gegeven voor een reeks GTH Demo-Doe-Dagen in aanloop naar Groen Techniek Holland.
Lees meer
Kunnen de onkruidbestrijdingsmachines deze uitdaging aan?
Eén ding is zeker: op de parkeerplaats van het Fanny Blankers Koen Sportpark staat genoeg onkruid voor een mooie demo. Maar liefst 24 partijen laten hier morgen zien hoe hun machines dit onkruid te lijf gaan.
Lees meer
GTH Demo-Doe-Dag: Onkruid & Reiniging
Op dinsdag 9 mei start een unieke samenwerking: in aanloop naar de beurs organiseert uitgeverij NWST samen met de Groen Techniek Holland de GTH Demo-Doe-Dagen 2017.
Lees meer
GTH Demo-Doe-Dag krijgt internationale allure
Bedrijven uit Duitsland, Frankrijk en België hebben hun deelname al toegezegd aan de eerste GTH Demo Doe Dag Dag van Onkruid en Reiniging.
Lees meer
Mechanisatiebedrijf Wim van Breda aanwezig met Ausa en Kersten
Wim van Breda BV zal op de GTH Demo-Doe-Dag aanwezig zijn met een Ausa B 200 H Euro 6, een Kersten K1500 met diverse kleine werktuigen, en een Kersten Weedo.
Lees meer
Demonstratie h2O-onkruidbeheersing door Verheij
De medewerkers van Verheij zullen de diverse heet water- en hete luchtmethoden van dit zelf ontwikkelde concept demonstreren. Ook lichten zij de digitale planning en routing, die het concept efficiënt maakt, toe.
Lees meer
1 | 2 | 3
Wie weed wat
2017 wordt het jaar van de waarheid als het om onkruid op verhardingen gaat.
Het wordt spetteren en spatteren in het heetwateronkruidbad
De meeste aanbieders van heetwateronkruidmachines hebben hun roots in de wereld van het openbaar groen. Mantis ULV is daarop een duidelijke uitzondering. Deze Duitse aanbieder is door de overname van het Nederlandse Aqualutions ineens een speler van belang in de heetwateronkruidwereld, maar is groot geworden in de boomkwekerij.
Nerds in weed control
Het gerucht ging al lange tijd door de markt. Markleider Wave Weed Control stond in de etalage. De geruchten waren verder opvallend eensgezind over de nieuwe eigenaar: dat zou het Duitse Max Holder zijn, misschien niet de grootste, maar wel de beroemdste fabrikant van werktuigdragers. Toen de koop eenmaal was gesloten, bleek de uitkomst toch nog verrassend.
Waarom kopen als huren zo veel voordelen heeft
HUURWAVE verhuurt WAVE-machines met water als vitaal element ter bestrijding van onkruid. Huurders als gemeenten en groenaannemers behalen hiermee goede resultaten, en dat met lage kosten en nul komma nul risico.
Chemievrij onkruidbeheer in Goes loopt ondanks late inzet op rolletjes
Zoals iedere andere gemeente in dit land is ook Goes dit jaar overgeschakeld op chemievrij onkruidbeheer. Na een aanbesteding die TuinTotaal na enige vertraging gegund werd, begon dit bedrijf pas eind mei met het onkruidbeheer.
''Duurzaam onkruid te lijf gaan''
Onkruidbestrijding op verharding: niet meer chemisch bestrijden, maar met alternatieve werkwijzen. Bijkomend positieve effect is dat dit bijdraagt aan het verbeteren van de kwaliteit van ons drinkwater en het verlagen van de kosten van het reinigen van verontreinigd drinkwater.
Met voorverwarmd afvalwater onkruid te lijf
Het klinkt misschien niet erg hygiënisch, onkruid bestrijden met industrieel afvalwater. Maar wie bedenkt dat veel afvalwater gewoon schoon restwater is, ziet al snel kansen voor hergebruik.
Gekte in de onkruidbestrijdingsbranche
Met het ingaande verbod van chemische bestrijding op verhardingen is er een heuse run ontstaan op onkruidbestrijdingsmachines. Producenten en leveranciers zien natuurlijk niets liever, maar het vermogen tot anticiperen wordt – ondanks de nodige voorbereidingen – wel op de proef gesteld. Stad+Groen vroeg enkele partijen naar de stand van zaken.
1 | 2 | 3
FOTOREPORTAGE