Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Fielddrain
Nistelrooisebaan 9
5374 RE Schaijk
Nederland

E-mail: info@fielddrain.com

www.fielddrain.com
OMSCHRIJVING MERKEN
Het product Fielddrain® is een mortel gebonden fundering voor kunstgras hockey watervelden en tennisbanen.

Deze innovatieve funderingslaag is toepasbaar bij de nieuwbouw en reconstructie van hockey- en tennisconstructies.

Als nieuwbouw constructie vervangt deze mortel gebonden fundering laag, de traditionele onderbouw constructie bij een kunstgras hockey waterveld (n.l. de lava en twee open asfaltlagen) en tennisbanen.

Bij een reconstructie kan deze fundering laag toegepast worden op de oude bestaande gebonden constructie. Hiermee wordt weer een perfect water afvoerende constructie met hoogwaardige sporttechnische eigenschappen gerealiseerd.

Zonder dat een zeer ingrijpende reconstructie noodzakelijk is, zoals het opbreken van de totale oude fundering constructie.
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Nieuwe padelbanen voor Etten-Leur
In opdracht van Tennisschool Patrick Nooijens en de gemeente Etten-Leur realiseerde Fielddrain bv de totale onderbouw constructie voor twee padelbanen.
Lees meer
Wie staan er op de Nationale Sport Vakbeurs?
Vandaag over precies twee weken begint de Nationale Sport Vakbeurs. De beurs vindt plaats op woensdag 15 en donderdag 16 november.
Lees meer
Stadionveld S.V. Kampong opgeleverd en goedgekeurd
Afgelopen woensdag is het hockey stadionveld van S.V. Kampong goedgekeurd door KIWA-ISA Sport, waarna er nog een internationale FIH keuring zal plaatsvinden.
Lees meer
Antea wint aanbesteding voor nieuw veld MHV Evergreen in Maassluis
Antea en Fielddrain gaan samen het nieuwe waterveld voor de Maassluise Hockey Vereniging (MHV) Evergreen aanleggen. Antea won de aanbesteding van de gemeente Maassluis, die de afgelopen weken plaatsvond.
Lees meer
Fielddrain toont innovatieve fundering in ‘Ondernemend Nederland’
Het programma ‘Ondernemend Nederland’ bij RTL 7 besteedt Eerste Paasdag aandacht aan een innovatieve methode van Fielddrain om een fundering voor sportvelden te realiseren.
Lees meer
Fielddrain brengt nieuwe fundering aan voor padelbanen
Tennisverenigingen TV Topspinners uit Enschede en Quick Tennis uit Oldenzaal hebben onlangs gekozen voor een nieuwe fundering op hun nieuw gerealiseerde padelbanen. Fielddrain tekende voor de uitvoering van de opdracht.
Lees meer
Fielddrain adviseert op Dag van de Sportaccomodaties
Fielddrain informeert belangstellenden over een open waterdoorlatende betonfundering op de Dag van de Sportaccomodaties.
Lees meer
Antea Group hockey seminar 2017: hockey in ontwikkeling
Antea Group en Edel Grass organiseren op woensdag 15 februari samen met de Wageningse Mixed Hockeyclub het hockey seminar 2017.
Lees meer
Fielddrain te zien bij Ondernemend Nederland op RTL7
Fielddrain is binnenkort te zien in het tv-programma 'Ondernemend Nederland' op RTL7. De opnames voor het programma zijn vorige week gemaakt.
Lees meer
Duurzame en kostenbesparende hockeyveldrenovatie
Fielddrain bv heeft onlangs bij hockeyclub WMHC in Wageningen het zandingestrooid veld omgetoverd tot een waterveld door de toepassing van 'Fielddrain LR'.
Lees meer
1 | 2
Door nieuwe hockeynorm kunt u met verschillende bouwers om de tafel
Een nieuwe NOC*NSF-constructienorm voor kunstgrassportvelden en een nieuw kwaliteitshandboek van de FIH bieden de industrie voor kunstgrashockeyvelden een nieuwe impuls om verder te innoveren. U wilt iets nieuws voor uw nieuwe kunstgrashockeyveld? Dan kunt u met verschillende veldenbouwers 'om de tafel'!
'Elke week werd de ondergrond positiever gewaardeerd'
Fielddrain, bij sommigen wellicht bekend als 'drainbeton', biedt een duurzame en financieel aantrekkelijke oplossing voor nieuwbouw en reconstructie van bestaande, slecht waterafvoerende hockey- en tennisconstructies.
Hergebruik Lava-Rubber mogelijk
Het product Fielddrain is een hoogwaardig mortel gebonden fundering voor sportconstructies. Deze innovatieve laag is toepasbaar bij de nieuwbouw en het reconstrueren van hockey-, tennis-, padel- en voetbal constructies.
'Dit is voor ons het ei van Columbus'
Een nieuw soort waterveld is vorige maand in Wageningen door de plaatselijke hockeyclub in gebruik genomen. Het heeft als ondergrond een gebonden, zeer open betonverharding met daarin ook verwerkt een afvalstroom van lavarubber uit het oude veld.
Hockeykunstgras nog lang niet uitontwikkeld
De kennis en ervaring met betrekking tot hockeykunstgras is de basis geweest voor alle ontwikkelingen omtrent kunstgras voor andere sporten. Tegenwoordig kunnen vele veldsporten op kunstgras worden gespeeld. Maar hoe zit het met de doorontwikkeling van het kunstgras voor hockey?
Fielddrain is herbruikbaar in een nieuwe constructie, dus volledig 'cradle to cradle'
Fielddrain biedt een duurzame en financieel aantrekkelijke oplossing voor nieuwbouw en reconstructie van bestaande en slecht waterafvoerende hockey- en tennisconstructies. Daarnaast zorgt het voor verantwoord hergebruik van lava-rubber bij de ombouw naar hockeywatervelden.
Uitloging is vlekje op SuperSub
De realisatie van twee kunstgrasvelden op het trainingscomplex van AZ was alleen mogelijk dankzij een dikke laag lichtgewicht schuimbeton. Maar met deze innovatieve oplossing deed zich ook een nieuw probleem voor. Is de keuze voor beton als toepassing in de onderbouw wel de juiste?