Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
De Enk Groen & Golf B.V.
Postbus 1041
6870 DA Renkum
Nederland

Tel: 0317 72 70 00
E-mail: info@deenkgroenengolf.nl

KvK: 59888202

www.deenkgroenengolf.nl
De Enk: passie voor groen MERKEN
Bij de Enk hebben we een passie voor groen. De basis daarvoor werd decennia geleden al gelegd. Sindsdien bouwen we met veel plezier en inzet aan een solide bedrijf dat een goede naam hoog te houden heeft. Met de specifieke kennis en ervaring die we in al die jaren opgedaan hebben, richten we ons binnen de groensector op ons eigen specialisme: de aanleg en het onderhoud van golfbanen, daktuinen – voornamelijk voor multifunctioneel gebruik – en terreininrichting. We willen ook vooruitstrevend en toonaangevend zijn en daarom houden we oog voor trends en innovaties. Ambachtelijk vakmanschap combineren we graag met nieuwe technieken en inzichten. Zo profiteren opdrachtgevers, zoals semi- en rijksoverheden, woningbouwverenigingen en stichtingen, van het beste van twee werelden.
CONTACTPERSONEN
Gerard van der Werf
directeur
g.werf@deenkgroenengolf.nl
Frans Reulink
directeur
f.reulink@deenkgroenengolf.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Terrein rond Technova College in Ede op tijd klaar voor nieuwe schooljaar
In Ede is een splinternieuwe school speciaal voor techniekstudenten: het Technova college. Het schoolgebouw is net klaar, het omliggende terrein wordt op dit moment klaargestoomd voor het nieuwe schooljaar.
Lees meer
Hole 1 golfclub Heiloo op de schop
De hole wordt verplaatst in verband met werkzaamheden aan de snelweg A9. In september moet de hole weer speelklaar zijn.
Lees meer
Nederlandse greenkeepers helpen op BMW International Open 2018
Op 21 tot en met 24 juni jl. vond de BMW International Open plaats op Golf Club Gut Larchenhof in Pulheim. Onder andere Greenkeeper Of The Year Arjen Westeneng reisde af naar Duitsland om te helpen.
Lees meer
De Enk verzorgt aanleg hybride grasmat Fortuna Sittard
Eredivisieclub Fortuna Sittard speelt komend seizoen op een nieuwe hybride grasmat van Tarkett Group. De Enk Groen & Golf verzorgt de cultuurtechnische aanleg van het veld.
Lees meer
Voormalig Bungehuis krijgt multifunctionele daktuin
Het Bungehuis in de Spuistraat in Amsterdam ondergaat een metamorfose. Lange tijd was het een universiteitsgebouw, na de verbouwing krijgt het gebouw een tweede leven als exclusief hotel.
Lees meer
Eerste Air2g2-beluchter in Nederland
De eerste Air2g2-beluchter is verkocht in Nederland. Jean Heybroek verkocht de beluchter vorige week aan de Enk.
Lees meer
Speciale kinderbeweegtuin voor Nijmeegs ziekenhuis
De Enk Groen & Golf is 11 juni gestart met de aanleg van een kinderbeweegtuin voor het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Bedoeling is om kinderen die in het ziekenhuis liggen een plek te bieden waar ze kind kunnen zijn in plaats van patiënt.
Lees meer
Precisiebeheer op golfclub Prise d'Eau
Precisiebeheer: door het gras op golfbanen te scannen en de verzamelde data te analyseren kan nauwkeurig op de behoeftes van het gras worden ingespeeld.
Lees meer
Milieuvriendelijker onderhoud bij Nationaal Militair Museum in Soest
Het Nationaal Militair Museum in Soest heeft een uitgebreid buitenterrein dat midden op de Utrechtse Heuvelrug ligt. Het is een ecologisch kwetsbaar gebied. De Enk Groen & Golf onderhoudt het terrein met speciale zorg.
Lees meer
Fieldtopmaker aan de slag op Het Wedde
Hoofdgreenkeeper Lotgerink is de uitdaging aangegaan om een stuk fairway te behandelen met de Fieldtopmaker en daarna in te zaaien met Barenbrug RPR Sport.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 16
'Elk jaar worden we beter! We staan al derde in de strijd om de VVCS-schaal'
Stadion-fieldmanager Paul Baas van De Enk Groen & Golf van de Amsterdam Arena, binnenkort Cruyff Arena, heeft op 17 en 18 april zijn verhaal gehouden voor ESSMA, de Europese vereniging van stadionmanagers. Hij is proactief bezig om 'zijn' veld optimaal te laten presteren en op de kaart te zetten. Is de VVCS-schaal de volgende stap?
'Precisiebeheer op de baan in al zijn facetten'
De Enk Groen & Golf is zeer content met de Combinator, de Sandfiller en de bezandingsmachines van GKB die staan te pronken bij Golf Club Prise d'Eau in Tilburg.
Met gepaste trots...
Op Golfbaan Heelsum wordt trots geposeerd op de gloednieuwe potbunkers. De bunkers werden in april geopend en zijn voorzien van een wand met gerecycled kunstgras, afkomstig uit oude zand-ingestrooide hockeyvelden.
Zo groen kan veiligheid zijn
“In het nieuw aangelegde duin- en boslandschap zijn de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen op een natuurlijke wijze geïntegreerd.”
Gastvrije terreininrichting van het Atrium in Amsterdam
Vanaf midden augustus 2014 is De Enk gestart met de terreininrichting bij het Atrium, één van de meest bekende kantoorgebouwen van Amsterdam. Het gebouw ligt naast het WTC aan de Zuidas.
Duurzaam, maar niet GEO-gecertificeerd
In de rubriek Team in beeld staat ditmaal Golfclub Heiloo centraal, een negenholesbaan in het gelijknamige plaatsje net ten zuiden van Alkmaar. Wie zorgen er voor het baanonderhoud, wat doen ze anders dan anderen en op welke problemen stuit het team?
Het Plein als symbool voor kwaliteit
Op woensdag 27 en donderdag 28 september vindt weer een nieuwe editie van de Dag van de Openbare Ruimte plaats. De locatie van deze beurs is, net als vorig jaar, de Jaarbeurs in Utrecht. Eén van de blikvangers op de Utrechtse beursvloer is dit jaar Het Plein.
Nieuw groenlabel als aanjager voor GEO-certificaat golfbaan
Met de aankomende Green Deal Sportvelden 2020 kunnen golfbanen er haast niet meer omheen: golfbaanonderhoud dient duurzaam en ‘groen’ plaats te vinden. Oftewel: binnen een paar jaar zijn gewasbeschermingsmiddelen op de golfbaan verleden tijd.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
FOTOREPORTAGE