Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Grontmij Nederland
Postbus 7057
9701 JB Groningen
Nederland

Tel: 0592 338 899 / 06 537 950 14
E-mail: jochem.knol@grontmij.nl

www.grontmij.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Steekproef bevestigt: microplastics uit infill kunstgrasvelden
Vorig jaar verscheen in De Volkskrant het artikel ‘Van kunstgras voetbalveld tot plastic soep’, waarin gesteld werd dat er jaarlijks een miljoen kilo kunststofkorrels in het milieu terechtkomt.
Lees meer
Realisatie discuswerppunt bij AV Impala in Drachten
Afgelopen jaar heeft de atletiekvereniging AV Impala, uit Drachten, een nieuw werppunt in gebruik genomen. Rond dit werppunt, wat gebruikt wordt voor onder meer discuswerpen, kogelslingeren en kogelstoten, heeft Intergrass kunstgras geïnstalleerd.
Lees meer
Sweco adviseert geen rubbergranulaat meer toe te passen
Advies- en ingenieursbureau Sweco laat op haar website weten te adviseren om 'op basis van onder andere milieuoverwegingen geen rubbergranulaat toe te passen'.
Lees meer
Aanleg kunstgrasveld in Marum
De Enk groen & golf Drachten is onlangs gestart het met het ontgraven van circa 4000 m3 grond ten behoeve van het eerste kunstgras voetbalveld in Marum bij SV Marum.
Lees meer
Eugene Grüter nieuwe directeur Sweco Nederland
Eugene Grüter gaat per 1 september 2016 aan de slag als directeur bij Sweco Nederland. Grüter wordt daarmee de opvolger van Ton de Jong.
Lees meer
Renovatie twee kunstgrashockeyvelden op het sportcomplex Sportlaan te Drachten.
Beide velden waren versleten en moesten worden vervangen. Hierbij zijn het waterveld en het semiwaterveld van plaats gewisseld.
Lees meer
Streven naar multifunctionele dijken
BNA, de branchevereniging voor architectenbureaus, is van mening dat Nederlandse dijken ‘minder monofunctioneel’ hoeven te zijn.
Lees meer
Emmen krijgt houten fietspad
Grontmij gaat in Emmen een fietspad aanleggen dat grotendeels gemaakt is van hout. De gemeente zou daarmee de wereldwijde primeur hebben. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
Lees meer
Reconstructie Golfbaan Leeuwenbergh
De gemeente Den Haag werkt aan de bereikbaarheid van de stad en de regio. Een belangrijk project is de aanleg van de Rotterdamsebaan welke het centrum van Den Haag verbindt met de snelweg vanaf knooppunt Ypenburg.
Lees meer
Opening robuuste ecozone Golfbaan Naarderbos
Begin maart werd door Jaap Bond, gedeputeerde Landbouw en Landelijk Gebied van de provincie Noord- Holland officieel de Robuuste Ecologische verbindingszone op golfbaan Naarderbos geopend.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4
Gps-kunstmeststrooier 2.0
AH Vrij past zijn kunstmeststrooier Vicon RO-EDW Geospread aan, zodat de Soil Meter van Sweco erop kan worden aangesloten. AH Vrij werkt hierin samen met Jochem Knol van Sweco.
Tips en trucs van drie topgreenkeepers
In het kader van de Green Deal Sportvelden verzamelt de golfsector momenteel best practices, om de technische haalbaarheid van het terugdringen van pesticiden in kaart te brengen en om uitzonderingen te onderbouwen en te reguleren. Het eerste NGF Agronomie-seminar op 11 september 2015 op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort stond in het teken van de Green Deal.
Koppie erbij en lange adem, dan redden we het wel
De drieëndertigjarige Jannes Landkroon mag dan een jonge hond zijn, hij is al wel coördinerend hoofdgeenkeeper bij Grontmij. Vakblad Greenkeeper kwam hem in 2009 voor het eerst tegen op Golfbaan Naarderbos, waar hij toen sinds kort werkzaam was als greenkeeper. Krap zeven jaar later is hij inmiddels vader van twee kinderen en flink gestegen op de ladder binnen de greenkeeperswereld.
'Dit is een heel dure hype'
Het amateurvoetbal gaat financieel naar de filistijnen, als we massaal kunstgrasvelden blijven aanleggen. 'Er wordt gewoon met twee maten gemeten', zegt senior adviseur Jochem Knol van Grontmij. Hij legde de kosten van natuurgras naast die van kunstgras, en spreekt daarover op het Nationale Sportcongres op 26 november.
Bouwen in zettingsgevoelige gebieden; wat zijn de alternatieven?
Het bouwen van een kunstgrassportveld in een zettingsgevoelig gebied is een hele uitdaging voor alle betrokkenen. Technisch gezien is alles mogelijk, maar past het ook binnen het budget en voldoet het veld straks wel aan de eisen? Fieldmanager sprak met Arthur Zintel van Grontmij en zette een aantal opties op een rij.
Slim strooien met de Vicon
In andere sectoren werd hij allang ingezet, maar in de golfsector draait momenteel de eerste bij de Wassenaarse Golfclub Rozenstein: de Vicon RO-EDW Geospread. Met deze kunstmeststrooier wordt geen kilo te veel gestrooid en is overlapping verleden tijd. Verder is het mogelijk om de kunstmest in bulk aan te schaffen, wat financiële voordelen oplevert.
Slim strooien met de Vicon
In andere sectoren werd hij allang ingezet, maar in de golfsector draait momenteel de eerste bij de Wassenaarse Golfclub Rozenstein: de Vicon RO-EDW Geospread. Met deze kunstmeststrooier wordt geen kilo te veel gestrooid en is overlapping verleden tijd. Verder is het mogelijk om de kunstmest in bulk aan te schaffen, wat financiële voordelen oplevert.
Natuurgras moet weer sexy worden
Breng tien sportveldbestuurders bij elkaar en vraag wat hun diepste wens is. De kans is groot dat het meest genoteerde antwoord kunstgras is. Op de een of andere manier is in de voetbalwereld zo het idee ontstaan dat kunstgras het antwoord op alle vragen is. Het is echter de vraag of dit altijd terecht is. Natuurlijk, kunstgras heeft belangrijke voordelen, maar maak de keuze alstublieft met de juiste cijfers én argumenten.......
1 | 2